ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Μηνύματα στέλνει η αγροτιά!
Κυριακή 13 Μάρτη 2005

Την ερχόμενη Κυριακή, 20 Μάρτη, η αγροτιά τιμάει την 95η επέτειο του Κιλελέρ. Στο μαχητικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, καλούνται να πάρουν μέρος αγρότες από όλη την Ελλάδα και μαζί τους άλλοι εργαζόμενοι του χωριού και της πόλης κι εκπρόσωποι των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που έχουν κοινά προβλήματα και ίδιους στόχους με τη μικρομεσαία αγροτιά.

Οι ξωμάχοι που θα σταθούν μπροστά στο ηρώο της αγροτικής εξέγερσης, που έχει στηθεί και στέκει επιβλητικό στο χώρο της θυσίας, θ' αποδώσουν φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους τους, που ξεσηκώθηκαν κατά των τσιφλικάδων και της αστικής εξουσίας κι έδωσαν το αίμα τους, για να περάσει η γη από εκείνους που την κατείχαν, σ' αυτούς που τη δουλεύαν. Και, ταυτόχρονα, θα δώσουν όρκο τιμής για συνέχιση, με την ίδια αποφασιστικότητα, των αγροτικών αγώνων, με στόχο να γίνει, επιτέλους, ο αγρότης νοικοκύρης στον τόπο του, για να γίνει πραγματικότητα και το όνειρο των κολίγων.

***

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου δραστηριοποιείται το συνεπές, αγωνιστικό αγροτικό κίνημα. Στελέχη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), περιοδεύουν καθημερινά στην ύπαιθρο, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει, μαζικά και δυναμικά, στην αγωνιστική γιορτή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Για τη μεταφορά του κόσμου στην εκδήλωση, δρομολογούνται, από αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς κι άλλους φορείς, λεωφορεία, ενώ πολλοί - κι ιδιαίτερα από τη Λάρισα και τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας - θα φτάσουν στο Κιλελέρ με δικά τους μεταφορικά μέσα. Η Διακήρυξη - Κάλεσμα και η αφίσα της ΠΑΣΥ, θα κυκλοφορήσουν σ' όλη την Ελλάδα, για να φέρουν παντού το ιστορικό νόημα και το σύγχρονο μήνυμα της αγροτικής εξέγερσης.

Με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να παλέψουν, με νύχια και με δόντια, για να κρατήσουν τα χωράφια που κληρονόμησαν από τους προγόνους, για να τα παραδώσουν στους απογόνους, μημ επιτρέποντας να ξαναπεράσει η γη τους σε μεγαλοαγρότες κι επιχειρηματίες, να γίνουν τσιφλικάδες νέου τύπου. Και θα στείλουν μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις:


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ