Κινητοποιήσεις ενάντια στο διάλογο - απάτη

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην Αθήνα στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου

Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005

Προβάλλοντας τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες της Παιδείας, εκπαιδευτικοί και φοιτητές διοργανώνουν σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τη δεύτερη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΥΠ, το οποίο θα συνεδριάσει στο υπουργείο Παιδείας. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», «Ο Σωκράτης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου, «Θουκυδίδης» θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν φοιτητές και σπουδαστές, σύμφωνα με το κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών τους. Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει για σήμερα η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα διοργανώνουν και μια σειρά Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι καλούν αύριο οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Αθήνας και Πειραιά, καταγγέλλοντας το διάλογο - απάτη, απαιτώντας την αποχώρηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και κοινωνικών φορέων από το διάλογο και καλώντας τους εκπαιδευτικούς «να εκφράσουν απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, συνεχίζοντας τον αγώνα με βάση το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει για σήμερα το μεσημέρι και η ΟΛΜΕ, που ωστόσο συμμετέχει μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ) στη διαδικασία του «εθνικού διαλόγου» μέσα από το ΕΣΥΠ, δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση να προωθήσει τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ. Για σήμερα, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Σε Μακεδονία και Θράκη

Σε κινητοποιήσεις και καμπάνιες ενημέρωσης - συζήτησης προχωρούν σήμερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενάντια στο διάλογο - απάτη για την Παιδεία που ξεκινάει σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις: Το Συντονιστικό καλεί τους φοιτητές στις 11 π.μ., στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα γίνουν πλατιές εξορμήσεις σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και σχολεία, ενώ στο ΤΕΙ της Κοζάνης θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους του Πανελλαδικού Συντονιστικού, στις 12 μ., στο Φουαγιέ του ιδρύματος. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προγραμματίζονται πολύμορφες δραστηριότητες. Στην Ξάνθη, στις 12 μ., οι φοιτητές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο της Κοσμητείας, ενώ στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο προκάτ θα προβληθεί αντιπολεμική ταινία και ντοκιμαντέρ του Συντονιστικού. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 12 μ., θα δώσουν θεατρική παράσταση, στο χώρο της Λέσχης. Στην Κομοτηνή, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Στην Καβάλα το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και η Πανσπουδαστική του ΤΕΙ καλούν στον Κήπο, στις 11 π.μ.