Ara Dinkjian από τους Night Arc, στο Εθνικ και τζαζ φεστιβάλ (5/5)
Εκθεση ζωγραφικής της Μπριγκίτας Σίλι - Αντωνοπούλου, εγκαινιάζεται σήμερα στο εικαστικό κέντρο τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» (Αριάδνης και Νιόβης, Φιλοθέη). Τίτλος της «Αρχαία άνοιξη». Τη βραδιά των εγκαινίων, ο Λεόντιος Πετμεζάς, θα προσεγγίσει θεωρητικά το πολυσχιδές εικαστικό έργο της δημιουργού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 του Μάη.
Γκαλά Μότσαρτ διοργανώνει η «Ορχήστρα των Χρωμάτων», σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Δ. Μητρόπουλου»). Αριες από τις όπερές του θα παρουσιάσουν οι: Μαρία Μητσοπούλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Χάρη Ανδριανό, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη και Μαρίνα Φιδέλη.
Κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου και δικές του συνθέσεις θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Μάργαρης με την κιθάρα του σήμερα (11μμ), στο «Αγροτικόν» (Σαρρή 48, Ψυρρή). Συμμετέχουν οι Φαίνη Νούσια (τραγούδι) και Νίκος Πιπέρης (κιθάρα), σε τραγούδια Λόρκα, Χατζιδάκι κ.ά.
Πέμπτη (4/5)
Εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στην γκαλερί «Ολγα Γεωργαντέα» (Βασ. Παύλου 102 - 104, Βούλα), η πρώτη ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου Ζωής Παππά. Με τίτλο η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», ο καθρέφτης είναι ένα πέρασμα σε έναν άλλο κόσμο, όπου ο θεατής καλείται να πάρει το ρόλο της Αλίκης.
Στο «Αγροτικόν» (Σαρρή 48, Ψυρρή), σήμερα (11μμ) η Γεωργία Γραμματικού παρουσιάζει τραγούδια από το δίσκο της «Μαύρο Πρόβατο» και διασκευές γνωστών ροκ τραγουδιών.
Σε τρεις συνεχόμενες παραστάσεις, στις 4,5 και 6 του Μάη, το συγκρότημα φλαμένγκο «ARROYO nuevo» θα παρουσιάσει, στο θέατρο «Ιλίσια» (Παπαδιαμαντοπούλου 4) το πρόγραμμα «Σώμα και ψυχή».
Παρασκευή (5/5)
Ο «Βυσσινόκηπος» από το ΚΘΒΕ, στο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης» (5/5)
Ανοίγει σήμερα (8.30μμ) η αυλαία του 1ου Εθνικ και Τζαζ Φεστιβάλ «Ωδές», στις ανανεωμένες αίθουσες «Διογένης» και «Απόλλων» (Συγγρού και Αμφιθέας). Στη σκηνή σήμερα ανεβαίνουν οι: «Mode Plagal», «Anastasia», «Ismael Lo», «Night Ark», «Sierra Maestra».
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με μαέστρο τον διάσημο Κουβανό συνθέτη - κιθαρίστα Λέο Μπράουερ, θα δώσει συναυλία, σήμερα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παρουσιάσει έργα του γνωστού Βραζιλιάνου συνθέτη Εγμπέρτο Γκισμόντι, με σολίστ τον ίδιο τον συνθέτη. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ κιθάρας», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κιθαρίστα Κ. Κοτσιώλη.
Αρχίζουν οι παραστάσεις του «Βυσσινόκηπου» του Τσέχωφ από το ΚΘΒΕ, που φιλοξενείται από το «Θέατρο Τέχνης» στο «Υπόγειο», (μέχρι τις 14 του Μάη). Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Λίνα Λαμπράκη,
Για μία ακόμη βδομάδα στην αίθουσα τέχνης «Τερακότα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως 76), παρουσιάζονται έργα των: Ανδρέα Βούσουρα, Αννίτας Αργυροηλιοπούλου και Λίνας Μπέμπη.
Πρεμιέρα του μιούζικαλ «Τζόζεφ» που ανεβαίνει στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Πρόκειται για το πρώτο μιούζικαλ του γνωστού συνθέτη Αντριου Λόιντ Βέμπερ.
Σάββατο (6/5)
Εργο του Σ. Παλαντίνι (6/5)
Η συλλογή του Εθνικού Μουσείου Τέχνης Ναΐφ της πόλης Λουτσάρα της Ιταλίας, παρουσιάζεται από σήμερα στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Πρόκειται για εβδομήντα πέντε επιτοίχια και γλυπτά έργα λαϊκών Ιταλών δημιουργών. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ιταλική πρεσβεία της Ελλάδας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Με αφιέρωμα στο Πράσινο Ακρωτήρι (Tito Paris, Teofilo Chantre, Maria Alice), με τον Ισπανό Dorantes, τον Ronny Jordan, την κουβανική «Orquestra Aragon» κ.ά. συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ «Ωδές» στις αίθουσες «Διογένης» και «Απόλλων» (Συγγρού και Αμφιθέας).
Οι «Απουριμάκ» τραγουδούν σήμερα στο «Αγροτικόν» (Σαρρή 48, Ψυρρή) παρουσιάζοντας κομμάτια απ' όλη τη δισκογραφική τους πορεία, αλλά και από την τελευταία τους δισκογραφική δουλιά «Χωρίς σύνορα», με τέσσερα τραγούδια για τον Τσε Γκεβάρα.