Αγριες συγκρούσεις
Σάββατο 24 Ιούλη 2004

Σκηνή από την ταινία «Η ζούγκλα της ασφάλτου»
Ενα κλασικό αστυνομικό δράμα του Τζον Χιούστον με τον τίτλο «Η ζούγκλα της ασφάλτου» θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-1 στις 24.00. Με μεγάλη ωμότητα και ρεαλισμό ο σκηνοθέτης μάς αφηγείται τη ζωή του «Ντοκ» από τη στιγμή που αποφυλακίζεται και σχεδιάζει μια μεγάλη ληστεία. Ενας διεφθαρμένος δικηγόρος, που έχει βυθιστεί στα χρέη εξαιτίας της σπάταλης ερωμένης του, θα αναλάβει την ευθύνη του οικονομικού σκέλους της μεγάλης απάτης (ληστεία πανάκριβων κοσμημάτων). Η επιχείρηση στέφεται τελικά με επιτυχία. Σύντομα όμως η αστυνομία σχηματίζει έναν κλοιό γύρω από τους απατεώνες καταζητούμενους. Και όσο περνάν οι μέρες ο κλοιός αρχίζει να στενεύει επικίνδυνα. Μια υποδειγματική ταινία του είδους της, με γρήγορη και πανέξυπνη πλοκή, αλλά και εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Με τους Στέρλινγκ Χεϊντεν, Λουίς Κάλχερ, Τζιν Χάγκεν και Μέρλιν Μονρόε.

Από την ΕΤ-1 στις 16.45 θα προβληθεί η αισθηματική περιπέτεια του Σίντνεϊ Πόλακ «Μπόμπι Ντίρφιλντ: μια στιγμή ζωής». Η ταινία μας ξεναγεί στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας για να μας αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' ένα ραλίστα και μια κοπέλα την οποία θα συναντήσει τυχαία και θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί το χαμένο συναισθηματικό του κόσμο. Παίζουν οι Αλ Πατσίνο και Μάρθα Κέλερ.

«Το φιλί του ερπετού». Αγγλική ταινία εποχής σκηνοθετημένη από τον Φιλίπ Ρουσλό. Στην Αγγλία του 1699 η όμορφη γυναίκα ενός κτηματία ερωτεύεται έναν νεαρό αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει να σχεδιάσει το νέο τους κήπο. Ο νεαρός ερωτοτροπεί μαζί της, αλλά έλκεται περισσότερο με την κόρη της που τη θεωρούν ελαφροϊσκιωτη. Παίζουν οι Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Γκρέτα Σκάκι και Ντόναλντ Μακ Καν (ΕΤ-3, 00.30).

Από το STAR στις 03.15 θα προβληθεί η ταινία του Σαμ Πέκινπα «Αγρια σύγκρουση». Πρόκειται για μια κόντρα μεταξύ δυο ανδρών που κάποια στιγμή όμως ξεπερνά το επιτρεπτό όριο και οδηγείται σε αδιέξοδο. Ενας οδηγός νταλίκας καταδιώκεται ανηλεώς από τον τοπικό σερίφη για διάφορα και πολλά παραπτώματά του. Ομως οι συνάδελφοί του, οδηγοί νταλίκας αποφασίζουν να συμπαρασταθούν και σχηματίζουν μια αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας. Παίζουν οι Κρις Κριστόφερσον, Αλι Μαγκρόου και Ερνεστ Μποργκντάιν.