Μουσικές προσκλήσεις
Τετάρτη 14 Απρίλη 2004

Ο Μ. Χατζιδάκις
Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον μεγάλο συνθέτη που με τη μουσική του σφράγισε την Ελλάδα των τελευταίων 50 χρόνων, είναι η συναυλία, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων, στις 15 του Απρίλη στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Η Νένα Βενετσάνου και ο Γιάννης Ιδομενέος, συνοδευόμενοι από σολίστ και μουσικά σύνολα, θα ερμηνεύσουν τρία μοναδικά έργα του Χατζιδάκι, το «Ματωμένο Γάμο», τον «Κύκλο του CNS» και τον «Μεγάλο Ερωτικό», τη δημιουργία - σταθμό του Ελληνα συνθέτη. Συμμετέχουν η Πειραματική Χορωδία και η Παιδική Χορωδία Δήμου Ροδίων, οι πιανίστες Καλλιόπη Γερμανού, Αντζελα Σπανού -Καστρουνή και Δημήτρης Ιωσήφ και ο βιολονίστας Λεωνίδας Σακελλαρίδης. Τις χορωδίες διευθύνει ο Γιώργος Σακελλαρίδης.

Μεγάλη συναυλία με κεφαλονίτικα και άλλα τραγούδια δίνει στις 19 του Απρίλη (8.30μμ) στη Λυρική Σκηνή, η Χορωδία Αργοστολίου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί η Χορωδία. Θα ακολουθήσει ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά, παραγωγής του Ναυταθλητικού Ομίλου Κεφαλονιάς, ενώ στο δεύτερο μέρος τη Χορωδία θα συνοδεύσει μαντολινάτα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου της Χορωδίας, που θα κυκλοφορήσει εκείνες τις μέρες. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν και τραγούδια του Ανδρέα Χατζηαποστόλου.

Αφιερωμένη στον συνθέτη Γιώργο Μηνά είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28/4 (8μμ) στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου, δίπλα στο κολυμβητήριο). Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα του τιμώμενου συνθέτη, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το «Θεατρικό κονσέρτο». Συμμετέχουν η Ορχήστρα και Χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση και οι καλλιτέχνες: Κωνσταντίνα Πένκα - Τζαβούλη (σοπράνο), Μέρκος Κάραλης (κλαρινέτο), Γιάννης Τσανακαλιώτης (πιάνο) και Μυρτώ Ακρίβου (πιάνο). Διευθυντής Χορωδίας: Δημήτρης Καραβέλης. Διευθυντής Ορχήστρας: Γιώργος Μηνάς.