Δείγματα «γραφής» ενός καλλιτεχνικού κινήματος, που καταχωρήθηκε στη μεταπολεμική ευρωπαϊκή καλλιτεχνική πρωτοπορία θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν από σήμερα και μέχρι τις 22/3 το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ (Ομήρου 8, Ν.Ψυχικό), όπου θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον πειραματικό κινηματογράφο που «άνθισε» στη Βρετανία στη δεκαετία 1966 - 1976.
Το αφιέρωμα με τίτλο «SHOOT SHOOT SHOOT» διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και περιλαμβάνει την παρουσίαση της πρώτης δεκαετίας του «The London Film-Makers Co-operative» (Συνεταιρισμός Κινηματογραφιστών του Λονδίνου, σε ελεύθερη μετάφραση), του φορέα που συγκέντρωσε δημιουργούς, οι οποίοι πειραματίστηκαν με την εικαστική πλευρά του κινηματογράφου ή το αντίθετο.
Το «London Film-Makers- Co-operative» ιδρύθηκε το 1966 και γρήγορα έγινε ένα από τα πλέον δυναμικά κέντρα παραγωγής και προβολής πειραματικού κινηματογράφου στον κόσμο. Οι Βρετανοί κινηματογραφιστές που δημιουργούσαν υπό τη σκέπη του (η οποία αρχικά δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αφού συνήθως επρόκειτο περί ερειπωμένων κτιρίων) προχώρησαν σε σημαντικές καινοτομίες, με ταινίες πολλαπλών προβολών και κινηματογραφικά δρώμενα, δημιουργώντας έργα εφήμερα και εικαστικές εγκαταστάσεις. Πολλά από αυτά τα έργα κινούνται μεταξύ ταινίας και εικαστικής εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να μην ανήκουν ουσιαστικά ούτε σε κινηματογραφικούς, ούτε σε εκθεσιακούς χώρους.
Η αναδρομή σε αυτό το κίνημα γίνεται με τη μορφή «περιοδικής έκθεσης», αφού το «Shoot Shoot Shoot» έκανε πρεμιέρα στην Tate Modern του Λονδίνου και έχει περιοδεύσει σε Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ισπανία και ΗΠΑ.