ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
«Μαγνήτης» η Τούμπα

ΠΑΟΚ και Ηρακλής θα κοντραριστούν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003

Sportidea

Ο Αναστασιάδης έχει περάσει και από τον πάγκο του Ηρακλή
Μπορεί το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, δηλαδή το χτεσινό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού να έκλεβε την παράσταση στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το σημερινό «κυρίως πιάτο» δεν έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις αναμετρήσεις:

Αναμφίβολα το κυριότερο ματς θα γίνει στην Τούμπα (20.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Εκεί ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον συμπολίτη του Ηρακλή. Και οι δυο μονομάχοι έχουν προβλήματα. Ο «δικέφαλος» διοικητικά (παραίτηση Γούμενου), όμως και ο Γηραιός αγωνιστικά, αλλά και το θέμα προπονητή, αφού στον πάγκο θα είναι υπηρεσιακός ο Γιώργος Καραΐσκος.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Αγγελος Αναστασιάδης τόνισε: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι και όλα είναι ανοιχτά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας ξεγελάσει η αγωνιστική πτώση του αντιπάλου. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά και στα ενενήντα λεπτά και με τη βοήθεια και του κόσμου μας να φτάσουμε στη νίκη».

Ο Γιώργος Καραΐσκος από τη μεριά του είπε: «Είναι αντιληπτό ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ψάχνουμε όμως μια νίκη που θα μας αφυπνίσει και θα μας οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά στη συνέχεια. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση είναι σχεδόν οριακή και νομίζω ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, όμως αν τον φοβηθούμε, το χάσαμε το παιχνίδι».

Ιδιαίτερα αμφίρροπο ματς αναμένεται να γίνει και στο Αιγάλεω. Εκεί το «Σίτι» θα υποδεχτεί τη γειτόνισσα Χαλκηδόνα (18.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) σε ένα συνοικιακό ντέρμπι. Ο τεχνικός ηγέτης των γηπεδούχων, Γιώργος Χατζάρας, δήλωσε: «Η Χαλκηδόνα όπως κι εμείς έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αγωνιστικότητα και πειθαρχία ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρηθούμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Παράσχος κρατά χαμηλούς τόνους: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Είμαστε όμως έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας».

Σημαντική αναμέτρηση θα έχουμε και στο Χαριλάου (17.15), όπου ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Ο προπονητής τον «κιτρινόμαυρων», Ολε Σκόμποε, είπε: «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε την πρώτη νίκη επί των ημερών μου. Ξέρω ότι ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια έχει μια εξαιρετική ομάδα. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και νομίζω ότι και με τη συμπαράσταση του κόσμου θα φτάσουμε στη νίκη».

Ο κόουτς των «κυανέρυθρων», Γιόζεφ Μπουμπένκο, επισήμανε: «Το Χαριλάου είναι μια ισχυρή έδρα. Πιστεύω όμως ότι από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Είμαστε καλύτερη ομάδα, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ θα κοντραριστεί με τη Σκόντα Ξάνθη (18.30).

Ανοικτό παιχνίδι θα έχουμε και στο «Ελ Πάσο» όπου η Καλλιθέα υποδέχεται τον Πανηλειακό (15.00).

Τέλος στη Νεάπολη ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον Ακράτητο (15.00), σε ένα ντέρμπι επιβίωσης στην κατηγορία.