ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εμπόρευμα η υγεία και πελάτης ο ασθενής

Ο υφυπουργός Υγείας Εκτωρ Νασιώκας και οι μάνατζερ των νοσοκομείων κάνουν λόγο για «υγειονομική επανάσταση» στη Θεσσαλία, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας στην περιοχή υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται και απλώνεται η επιχειρηματική - κερδοσκοπική δραστηριότητα

Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπως και στα τέσσερα νομαρχιακά νοσοκομεία της Θεσσαλίας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικό και υποδομή με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής των ασθενών
Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Λαρισαίος υφυπουργός Υγείας, Εκτωρ Νασιώκας, δε χάνει την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι τα τελευταία χρόνια - και, δη, επί δικής του υφυπουργίας - στη Θεσσαλία συντελείται «υγειονομική επανάσταση»! Οταν, όμως, καλείται να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία που θ' αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές, δυσκολεύεται πολύ να το κάνει, καθότι τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν.

Αντιθέτως, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας και στη Θεσσαλία - όπως σ' ολόκληρη τη χώρα - συνεχώς υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται, προς όφελος του επιχειρηματικού - κερδοσκοπικού τομέα της Υγείας, ο οποίος απλώνεται και διογκώνεται.

Αποκαλυπτικά είναι τα εξής στοιχεία:

Αδίστακτοι οι μάνατζερ

Την κυβερνητική επιχείρηση μετατροπής του δημόσιου συστήματος Υγείας σ' ένα σύστημα πελατειακής μορφής και κερδοσκοπικής δράσης, υλοποιεί το ΠεΣΥΠ Θεσσαλίας και οι διοικητές - μάνατζερ που έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία.

Οι διοικητές δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο» στην εκτέλεση του «καθήκοντος» κι ένας μάλιστα απ' αυτούς, υποδεικνύεται ως «παράδειγμα προς μίμηση», καθότι κατάφερε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να περιορίσει τα έξοδα και ν' αυξήσει τα έσοδα του νοσοκομείου που διοικεί.

Πρόκειται για τον Σπ. Αποστολόπουλο, μάνατζερ του νοσοκομείου Τρικάλων, του πλέον υποβαθμισμένου νοσοκομείου στη Θεσσαλία κι ενός από τα πιο υποβαθμισμένα νοσοκομεία σ' όλη τη χώρα.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι ο εν λόγω «πετυχημένος» μάνατζερ, προκειμένου ν' ανταποκριθεί στο καθήκον περιορισμού των εξόδων έφτασε να κόψει ακόμα και το φάρμακο για τη χημειοθεραπεία των καρκινοπαθών που παρείχε το νοσοκομείο!


Π.Ρ.