ΚΟΖΑΝΗ
Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Σάββατο 16 Μάη 2026 - Κυριακή 17 Μάη 2026

Μαζική συγκέντρωση στην πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι από τον ΑΗΣ και τα ορυχεία, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για οριστική διακοπή της λειτουργίας του.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι όλων των σχέσεων εργασίας (μόνιμοι, εργολαβικοί, οκταμηνίτες) μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, που την ίδια μέρα προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας.

Την κινητοποίηση στήριξαν τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Εορδαίας.

Το ΣΕΕΕΝ μαζί με εργατικά, συνταξιουχικά σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ, με συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Μάη το απόγευμα στην πλατεία της Κοζάνης.

Το ΣΕΕΕΝ απαιτεί να μην κλείσουν οι σταθμοί και τα ορυχεία, ρεύμα και τηλεθέρμανση φτηνά για τον λαό.

Επίσης: Συνέχιση της λειτουργίας τους, με περιβαλλοντική αναβάθμιση, να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ, να καταργηθούν οι νόμοι που έχουν μετατρέψει την Ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό εμπόρευμα, για να έχει ο λαός πρόσβαση σε φτηνή Ενέργεια.

Τέλος, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλο το προσωπικό με αυξήσεις στους μισθούς, και να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας.