ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026
Αλλο ένα βήμα ανάσας και ελπίδας με τη νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για 5η συνεχόμενη χρονιά!

Χιλιάδες φοιτητές έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και την πολιτική της | Ενίσχυσαν τη δική τους φωνή για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στη γνώση και τη διεκδίκηση, κλειστό στην επιχειρηματική λειτουργία, την πολεμική έρευνα και τον κρατικό αυταρχισμό

Πέμπτη 14 Μάη 2026

Για άλλη μια χρονιά, το μήνυμα από τις κάλπες των φοιτητικών εκλογών ήταν ξεκάθαρο: Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη πανελλαδικά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες προσήλθαν στις κάλπες επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο, εκλέγοντας τους δικούς τους αντιπροσώπους, για Συλλόγους μαχητικούς, διεκδικητικούς, κόντρα στον εκφυλισμό και την απαξίωση που επιβάλλει η ΔΑΠ όπου έχει το πάνω χέρι.

Γι' αυτό οι φοιτητές την άφησαν για άλλη μια χρονιά πανελλαδικά στη δεύτερη θέση, δίνοντας ταυτόχρονα αποστομωτική απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα να καλλιεργήσει την αποχή, να βάλει εμπόδια σε συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών, να αλλοιώσει, ακόμα και να φιμώσει τη φωνή τους.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, η νίκη αυτή της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» θα κατατεθεί στην πάλη για τα δικαιώματα των φοιτητών στις σπουδές και τη ζωή τους. Θα κατατεθεί στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων για «πανεπιστήμια ΑΕ», κατάργηση του άρθρου 16, ένταση της καταστολής.

«Σήμερα μιλάει ο κόσμος της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα»

Από το πρωί χθες ήταν μέρα μάχης και μέρα γιορτής στα πανεπιστήμια για τις δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».


Δίνοντας τον τόνο για τη μάχη κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των δυνάμεών της στις σχολές, που με διάφορους τρόπους επιχείρησαν να αλλοιώσουν και να φιμώσουν τη φωνή των φοιτητών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε χτες το πρωί για τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών:

«Σήμερα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες όλης της χώρας έχουν μια μοναδική ευκαιρία να καταδικάσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της, να διεκδικήσουν σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία. Να απορρίψουν την κατάργηση του άρθρου 16 που εξισώνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων με αμφιβόλου ποιότητας κολέγια και γενικεύει τα δίδακτρα.

Σήμερα μιλάει ο κόσμος της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα κόντρα στον κόσμο της σαπίλας, των σκανδάλων, της ακρίβειας, των υποβαθμισμένων σπουδών και της ανασφάλειας για το μέλλον.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές κόντρα στο στημένο κλίμα έντασης και τρομοκρατίας!

Με την ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" ξανά σε 1η δύναμη να δώσουν ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχειρεί να αλλοιώσει τη φωνή των φοιτητών ποντάροντας στην αποχή και στις νοθείες της ΔΑΠ.

Είναι στο χέρι κάθε φοιτητή και φοιτήτριας!


Παίρνουμε θέση για τη ζωή και τις σπουδές μας!».

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» μέσα στις σχολές

Με το χαμόγελο στα χείλη και την αγωνιστική αισιοδοξία που μετέφεραν οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» για ένα καλύτερο μέλλον, ξεκίνησε από νωρίς το πρωινό των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το κτίριο στολίστηκε στα «κόκκινα», περιμένοντας τους φοιτητές να αποδείξουν και φέτος πως ξέρουν καλά να παίρνουν θέση για τις σπουδές και τη ζωή τους, πως δεν συμβιβάζονται και δεν αποδέχονται τη σημερινή βαρβαρότητα και σαπίλα αυτού του συστήματος.

Σε όλο τον χώρο του Πανεπιστημίου παρεάκια φοιτητών συζητούσαν, προβληματίζονταν, αντάλλασσαν απόψεις.

Πολλοί από αυτούς έριξαν για πρώτη φορά το «γαρίφαλο» στην κάλπη, ενώ άλλοι πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα από το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

Αλλοι πάλι, με περισσότερα χρόνια «στην πλάτη» τους στο ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», καλούσαν τους φοιτητές να μη χαρίσουν τις ζωές τους στα γρανάζια των κερδών στηρίζοντας την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, αλλά ούτε και τους «συμπαραστάτες» της, τις λοιπές παρατάξεις των αστικών πολιτικών δυνάμεων μέσα στις σχολές.


Υπήρξαν βέβαια κι εκείνοι οι φοιτητές που έριξαν την τελευταία τους ψήφο, λέγοντας ότι κι αυτή θα είναι αγωνιστική, σηκώνοντας τις γροθιές τους και επισημαίνοντας ότι μέσα από το Πανεπιστήμιο με πρώτη την «Πανσπουδαστική ΚΣ» έμαθαν να παλεύουν, να αγωνίζονται και να διεκδικούν και έτσι θα συνεχίσουν και «αύριο» στο σωματείο τους, θα συνεχίσουν τον συλλογικό κι οργανωμένο αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει, μην κάνοντας, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ούτε βήμα πίσω!

Γεμάτο κόσμο ήταν το μεσημέρι το συγκρότημα της Νομικής, όπου πέρα από τους Συλλόγους των Τμημάτων που στεγάζονται εκεί, στο συγκρότημα ψήφιζαν επίσης Σύλλογοι της Φυσικομαθηματικής Σχολής.

Οι φοιτητές με τα σηματάκια με το γαρίφαλο εξορμούσαν σε όλες τις μεριές του συγκροτήματος από τη Σίνα και τη Σόλωνος μέχρι τη Μασσαλίας, «πηγαδάκια» συζητήσεων στήνονταν παντού, ενώ με ιδιαίτερη διάθεση για κουβέντα προσέρχονταν στη σχολή οι φοιτητές των μικρότερων ετών.

Δεν έλειψαν επίσης και οι απόφοιτοι παλιότερων ετών που ξέκλεψαν λίγο χρόνο για να περάσουν από τη σχολή και να πάρουν λίγο κλίμα εκλογών. Αλλοι πάλι, που περνούσαν με τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους από τους γύρω δρόμους, κόρναραν και χαιρετούσαν τους φοιτητές.

Και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» καλούσαν κάθε φοιτητή και φοιτήτρια στο διάστημα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες να στηρίξουν και να δυναμώσουν με την ψήφο τους τον συλλογικό αγώνα και να σταλεί μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τις σπουδές. Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, ώστε με δυνατούς Συλλόγους, συντονισμένους, να δοθεί ένα «χαστούκι» σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τις ζωές τους.


Η προσέλευση το μεσημέρι, στα μέσα της εκλογικής διαδικασίας, κινούνταν στα περσινά επίπεδα, με ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίοι ξεκινούν τις σπουδές τους, μπήκαν στο πανεπιστήμιο να μάθουν την επιστήμη που αγαπούν και θέλουν να υπηρετήσουν, σε συνθήκες επίθεσης στις σπουδές και στα πτυχία, με άμεση τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης την αναθεώρηση του άρθρου 16.



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» όπλο για τους φοιτητές, για τις σπουδές, για τις ανάγκες τους (2026-05-12 00:00:00.0)
Δυνατή «Πανσπουδαστική ΚΣ» για συλλόγους ζωντανούς, διεκδικητικούς (2026-05-09 00:00:00.0)
Οι φοιτητές μίλησαν και έστειλαν μήνυμα διεκδίκησης και ελπίδας (2025-05-15 00:00:00.0)
«"Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη ξανά! Για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!» (2024-05-15 00:00:00.0)
Οι φοιτητές θα καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική τιμωρώντας και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές με πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική» (2024-04-20 00:00:00.0)
Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν τη διαφορά! (2022-05-18 00:00:00.0)