ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποίηση έξω από το δικαστήριο για το Σκοπευτήριο
Τετάρτη 13 Μάη 2026

Κινητοποίηση έξω από το Διοικητικό Εφετείο, όπου εκδικαζόταν η αίτηση ακύρωσης του έργου ανάπλασης και αναβάθμισης του Σκοπευτηρίου, πραγματοποίησαν χτες η δημοτική αρχή Καισαριανής και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης. Εξέφρασαν έτσι την απαίτησή τους να συνεχιστεί χωρίς άλλα εμπόδια το έργο αναβάθμισης του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς, του χώρου όπου έδωσαν τη ζωή τους οι 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944.

Οπως υπογραμμίζει ο δήμος Καισαριανής: «Η επόμενη μέρα θα έρθει γι' αυτόν τον πλέον εμβληματικό ιστορικό τόπο της Αττικής, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν την εγκατάλειψη, τα σκοτάδια και την υποβάθμιση, που αποτελεί μόνιμα και το υπόβαθρο της εμπορευματοποίησης. Είναι γνωστά τα πολλά παραδείγματα που ό,τι θέλει το κράτος να ιδιωτικοποιήσει, πρώτα το υποβαθμίζει και το απαξιώνει. Ευχαριστούμε το σύνολο των μαζικών φορέων της πόλης για τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα ολοκλήρωσης του έργου, την παρουσία τους σήμερα (σ.σ. χτες) στην εκδίκαση της προσφυγής ενάντια στο έργο.

Για άλλη μια φορά μαζί με τους κατοίκους της Καισαριανής θα κάνουμε το επόμενο βήμα στην παραπέρα απόδοση του χώρου του Σκοπευτηρίου, ελεύθερου στον λαό και τις ανάγκες του και έτοιμου να υποδεχτεί τα συγκλονιστικά ιστορικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Επειτα από πολλά χρόνια αγώνων των μαζικών φορέων και των αγωνιστικών δημοτικών αρχών της πόλης για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής, σήμερα, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αυτό το έργο πνοής για τους κατοίκους και τα παιδιά τους οφείλει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί».