ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Καταγγέλλει την άρνηση παραχώρησης της Πανεπιστημιούπολης για το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Τρίτη 12 Μάη 2026

Την άρνηση παραχώρησης χώρου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» καταγγέλλει η δημοτική αρχή Καισαριανής, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεση να διαθέσει στις 6 Ιούνη όλους τους χώρους που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμου Καισαριανής εντός Πανεπιστημιούπολης για τη διεξαγωγή του.

Οπως αναφέρει αναλυτικά η δημοτική αρχή Καισαριανής:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ για την άρνησή τους να παραχωρήσουν χώρο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", στις 6 Ιούνη.

Εύλογα η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων σε καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν ευρέως γνωστό πολιτιστικό και πολιτικό θεσμό και ιδιαίτερα στις γειτονιές μας, καθώς φιλοξενήθηκε στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, στην Πανεπιστημιούπολη και στον δήμο Ζωγράφου για σειρά ετών, με καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση των χώρων που αξιοποιούνταν για τις εκδηλώσεις.

Είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση να επικαλείται λόγους ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, την ίδια ώρα που αφήνει αθωράκιστο τον λαό σε πλημμύρες και φωτιές, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία, ενάντια στην προσπάθεια επιβολής εμποδίων, καταστολής και λογοκρισίας.

Ταυτόχρονα, με το σημερινό δελτίο Τύπου εκφράζουμε την πρόθεσή μας να διαθέσουμε στις 6 Ιούνη όλους τους χώρους που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμου Καισαριανής εντός Πανεπιστημιούπολης για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή" και τη συνδρομή μας για ό,τι απαιτηθεί γι' αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άρνηση της διοίκησης του ΕΚΠΑ να παραχωρήσει τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου για τις ανάγκες του Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, πάνω από 30 Φοιτητικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας ζητούν να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση της Πρυτανείας και να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 6 Ιουνίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ανάλογη καταγγελία με αίτημα πραγματοποίησης του Φεστιβάλ διατυπώνουν μέσα από κείμενο υπογραφών καλλιτέχνες και άνθρωποι της Τέχνης (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).