ΧΑΛΚΙΔΑ - ΔΥΠΑ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά απαίτησαν οι συμβασιούχοι «σύμβουλοι εργασίας»
Τρίτη 5 Μάη 2026

Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά και στη ζωή με αξιοπρέπεια διεκδίκησαν οι συμβασιούχοι «σύμβουλοι εργασίας» του καταστήματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στη Χαλκίδα, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες έξω από το Επιμελητήριο Εύβοιας, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση με ομιλήτρια την διοικήτρια της ΔΥΠΑ.

Οι συμβασιούχοι «σύμβουλοι εργασίας» σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην προχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασής τους μέσα από νέα προκήρυξη - αντίθετα, προωθώντας ένα ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης 1.000 «ωφελούμενων», να τους οδηγήσει ουσιαστικά στην απόλυση.

Οπως καταγγέλλουν, το ειδικό πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη συμβασιούχων «συμβούλων εργασίας» στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ δεν προβλέπει μοριοδιότηση εμπειρίας και αξιολόγηση πτυχίου, ενώ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων και θέτει ως ηλικιακό όριο τα 54 χρόνια. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μείνει εκτός δικαιούχων ένα μεγάλο μέρος από τους σημερινούς συμβασιούχους, που εργάζονται για 4 συνεχόμενα χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο πλευρό των συμβασιούχων της ΔΥΠΑ βρέθηκαν αντιπροσωπείες των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας, που εργάζονται μέσα από προγράμματα της ΔΥΠΑ, καθώς και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και των ρετσινάδων - δασεργατών της βόρειας Εύβοιας, εκτός από έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους, έθεσαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης και τα δικά τους αιτήματα για αυξήσεις στις αποδοχές και παράταση των προγραμμάτων απασχόλησής τους.