ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Αντιπολεμικές δράσεις στο 16ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθήνας
Παρασκευή 3 Απρίλη 2026

Αντιπολεμικές δράσεις οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και οι μαθητές στο 16ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθήνας την περασμένη Κυριακή, στέλνοντας ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα σε όσους θέλουν να δεχτούμε τον πόλεμο σαν «κανονικότητα» στη ζωή μας.

Μαθητές και γονείς στόλισαν τους τοίχους του σχολείου με αντιπολεμικά γκράφιτι - «όχι στον πόλεμο» και με στίχους του Γ. Ρίτσου και Τ. Λειβαδίτη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν και στα δύο σχολεία, για να ελέγξουν αν οι Σύλλογοι Γονέων είχαν την «απαραίτητη άδεια» να ζωγραφίσουν τους τοίχους των σχολείων και μάλιστα ζήτησαν από τους προέδρους των Συλλόγων τα στοιχεία τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Συλλόγων Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλουν «το κλίμα τρομοκρατίας και το σιωπητήριο που ακόμη μία φορά προσπάθησαν να επιβάλουν στα σχολεία μας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κινητοποιούμαστε, διεκδικούμε, προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Κάθε φορά θα μας βρίσκουν απέναντί τους, ακόμα πιο αποφασισμένους», διαμηνύουν. Επίσης, συνυπογράφουν το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων του 24ου Λυκείου και καλούν όλους τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αντίστοιχα πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.