ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στις απειλές κυβέρνησης - εισαγγελέα η απάντηση είναι μία: Κλιμάκωση του αγώνα!

Μαχητική συνέλευση χτες στο μπλόκο. Πρόγραμμα δράσης που κορυφώνεται με τον πανελλαδικό συντονισμό των Μπλόκων το Σάββατο, στη Νίκαια Λάρισας

Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2025

Από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση
Το μήνυμα ότι το αγροτικό κίνημα ούτε εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε κάνει βήμα πίσω, έστειλαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι από τη συνέλευσή τους στο μπλόκο της Νίκαιας, απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης να φιμώσει τον δίκαιο αγώνα τους, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο μηχανισμό που έχει στα χέρια της, μέχρι και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οπως τονίστηκε, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι θα συνεχίσουν συλλογικά, συντεταγμένα και οργανωμένα, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, με γνώμονα τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνοντας την πάλη τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν το κάλεσμα να διασφαλιστεί η ενότητα όλων όσοι συμμετέχουν στα μπλόκα, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που έκανε λόγο για «συγκεκριμένη εκπροσώπηση με συγκεκριμένα αιτήματα», προμηνύοντας την επιστράτευση επικίνδυνων πρακτικών για την υπονόμευση και διάσπαση του αγώνα των αγροτών. «Αν δεν αποφασίζουμε όλοι μαζί πότε και αν θα πάμε για διάλογο, οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι υπονομευτική», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι επόμενες κινήσεις των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αποφασίστηκε στη συνέλευσή τους, είναι: