ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεπέρασε τα μισά του δρόμου προς την υπερκάλυψη

Στο 55,10% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2025

Πάνω από το μισό του συνολικού πλάνου, της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, έχει καλυφθεί με τις Κομματικές Οργανώσεις να συνεχίζουν με γοργά βήματα στον δρόμο προς την υπερκάλυψη και το πιάσιμο των επιμέρους στόχων. Συγκεκριμένα, μετά το 4ο κατά σειρά «κλείσιμο», που έγινε τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη, η κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 55,10%.

Η ΚΟ Εξωτερικού με 102,53% είναι η πρώτη Οργάνωση Περιοχής που υπερκαλύπτει το πλάνο της και βέβαια συνεχίζει να είναι στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, ξεμακραίνοντας μάλιστα από τους διώκτες της. Σε «υψηλές πτήσεις» και στην 2η θέση παραμένει η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 72,02%. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η ΚΟ Πελοποννήσου με 63,37%, που όμως βλέπει να πλησιάζει όλο και κοντύτερα η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 62,10%. «Αντεπίθεση διαρκείας» διεξάγουν η ΚΟ Ηπείρου με 60,76% η οποία κάλυψε επιπλέον 13% του πλάνου της μέσα σε μια βδομάδα, καθώς και η ΚΟ Αιγαίου που με 56,82% συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον πίνακα. Ακολουθεί η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 55,35% και με διαφορά «μύτης» η ΚΟ Αττικής με 55,34%. Λίγο πριν το μισό του πλάνου της βρίσκεται η ΚΟ Κρήτης με 49,20% και ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Θεσσαλίας με 48,83%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 45,12% και Δυτικής Μακεδονίας με 38,68%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 40,72% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» - «902» το 56,60% του δικού της.

Συνεχείς προσφορές ενάντια στην απόπειρα δίωξης


Ασταμάτητη είναι η ροή προσφορών προς απάντηση στην απαράδεκτη δίωξη που επιχειρείται με τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας με αίτηση άρσης του ακαταδίωκτου (ασυλίας) του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για δήθεν παραβίαση από το ΚΚΕ του νόμου περί των οικονομικών των κομμάτων, μετά από μήνυση του γνωστού φασίστα Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, τις προηγούμενες 5 ημέρες, συγκέντρωσαν και απέδωσαν στις ΚΟΒ που είναι μέλη το ποσό των 12.555 ευρώ ως απάντηση στην απαράδεκτη απόπειρα πολιτικής δίωξης σε βάρος του Κόμματος, με ανυπόστατες κατηγορίες για τα οικονομικά του, που επιχειρήθηκε από τον φασίστα Πλεύρη.

Οπως σημειώνουν: «Παίρνουμε δύναμη από την πορεία του Κόμματος, τους ισχυρούς δεσμούς και το αυξημένο του κύρος που έχει σήμερα στον εργατικό - λαϊκό κόσμο και εδώ στην Αττική και απαντάμε σε όλους όσους έχουν διακαείς πόθους να ανακόψουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ πως σε "Τούτα εδώ τα μάρμαρα κακή σκουριά δεν πιάνει". Εντείνουμε την πολιτική και οργανωτική δράση, δίνουμε όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και βέβαια των προσυνεδριακών και κύριων εργασιών του 22ου Συνεδρίου, για ΚΚΕ δυνατό, σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας για τον Σοσιαλισμό!».

Η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής συγκέντρωσε και προσφέρει το ποσό των 9.400 ευρώ. Η Ειρήνη Μουτζούρη προσφέρει 500 ευρώ ως 2η δόση στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ «Ευαγγελισμού».

Η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής το ποσό των 5.500 ευρώ.

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, μήτε για μια στιγμή...». Απέναντι στην «εβδομάδα αντικομμουνισμού» που ανακοίνωσε ο Τραμπ ως άλλος Μακάρθι, αλλά και στην απαράδεκτη απόπειρα πολιτικής δίωξης σε βάρος του ΚΚΕ, οι κάτωθι συνταξιούχοι της ΔΕΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 510 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΔΕΔΔΗΕ. Γερογιάννης Νίκος, Δερέμπεη Διαλεχτή, Κατσούδης Γρηγόρης, Κωστοπούλου Χρύσα, Μιχαλόπουλος Μανώλης, Παύλου Γιώργος, Σβολάκης Φάνης, Τομπρουκίδου Εφη.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από την Κεντρική Μακεδονία δίνουν επίσης αποφασιστική απάντηση.

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, μέσα σε λίγη ώρα, συγκέντρωσε το ποσό των 2.000 ευρώ ως πρώτη απάντηση στην επιχειρούμενη δίωξη!

Η ΤΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε 2.200 ευρώ, ενώ η ΤΕ Βιομηχανίας 2.500 ευρώ, η ΤΟ των ΕΒΕ 2.000 ευρώ, η ΤΟ Εμπορίου, όπως και η ΤΟ Πιερίας και Υγείας - Πρόνοιας από 1.000 ευρώ.

Ακόμα η ΤΟ Σερρών που συγκέντρωσε 1.400 ευρώ, η ΤΟ Ημαθίας που συγκέντρωσε 700 ευρώ και η ΤΟ των Κατασκευών που συγκέντρωσε 570 ευρώ.

Συνεχίζουμε απευθυνόμενοι πλατιά σε φίλους και οπαδούς του Κόμματος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: Η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του ΚΚΕ «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».