Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ
Από προβοκάτορας... βρεμένη γάτα
Πέμπτη 13 Ιούνη 2002

Ο Κ. Αλεξανδρίδης για τον οποίο... λυπήθηκε χτες ο υπουργός των εφοπλιστών, αφού πρώτα είχε στείλει τους ασφαλίτες να τον σακατέψουν
«Βρεμένη... γάτα» θύμιζε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος επιχείρησε στην τακτική βδομαδιάτικη συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ετσι εξέφρασε «τη... λύπη του για τους πολίτες που τραυματίστηκαν», εννοώντας τους απεργούς που σακατεύτηκαν από τη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν οι βατραχάνθρωποί του σε βάρος απεργών στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 του Μάη. Ενώ απάντησε «δε θέλω να επανέλθω» σε ερώτηση που του τέθηκε σχετική με τις προβοκατόρικες δηλώσεις στις οποίες επιδόθηκε από την επομένη του ματοκυλίσματος στο λιμάνι μέχρι και την περασμένη Κυριακή, εξαπολύοντας αισχρές συκοφαντίες σε βάρος των απεργών ότι τάχα έφεραν «κατσαβίδια και ρόπαλα», χρεώνοντάς τους μέχρι και την πυρπόληση του Λιμενικού Τμήματος της Ζέας την περασμένη Κυριακή.

Στο μόνο σημείο που ο υπουργός θέλησε να επιμείνει είναι στο θέμα περί άσχετων στο λιμάνι κατά την απεργία των ναυτεργατών στις 29 Μάη για να δείξει πόσο «καίει» την κυβέρνηση η ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Μάλιστα έφερε σαν... πειστήριο επιστολή που δημοσίευσε χτες απογευματινή εφημερίδα, επιστολή με την οποία μία μητέρα φοιτητή καταγγέλλει την κτηνωδία των οργάνων της κρατικής καταστολής. Απ' όλη την επιστολή ο υπουργός βρήκε ενδιαφέρον μόνο ένα σημείο που κατά τον ισχυρισμό του αποδεικνύει ότι στο λιμάνι δεν υπήρχαν απεργοί!

Η χτεσινή στάση του υπουργού αποτελεί «καρπό» της θύελλας αντιδράσεων που ξεσήκωσαν ανάμεσα στους εργαζόμενους όλης της χώρας τόσο η άγρια επίθεση σε βάρος των απεργών στο λιμάνι, όσο και οι κατάπτυστες δηλώσεις του. Τα ερωτήματα πάντως για το τι ακόμα σχεδιάζει η κυβέρνηση για να προβοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων παραμένουν.