Στο Πάρκο Τρίτση θα συναντηθούν χιλιάδες νέες και νέοι που στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά. Θα συναντηθούν και θα συμμετάσχουν στη Διεθνούπολη νέοι κομμουνιστές από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, που παλεύουν από κοινού για να νικήσει το δίκιο.
Το 51ο Φεστιβάλ αντικειμενικά στέλνει δυνατό μήνυμα για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσει η γενοκτονία, για Παλαιστίνη ελεύθερη, ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται:
- Συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, στιλό, τσάντες, γόμες, ξύστρες, κασετίνες, είδη ζωγραφικής για τα παιδιά της Δυτικής Οχθης, που συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στην κατοχική βία, στους εποικισμούς, στις καθημερινές εισβολές, στην αιχμαλωσία και τις δολοφονίες, κρατώντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι κάποια από αυτά τα υλικά θα φτάσουν και στη Γάζα. Σε μια Γάζα ελεύθερη, χωρίς κατοχικό στρατό, χωρίς πείνα, χωρίς βομβαρδισμούς (η συλλογή θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πάρκο Τρίτση).
- Αύριο Πέμπτη, στις 19.30 στη Διεθνούπολη, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Ομιλητής: Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Νεολαίες από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και από την Νατάσσα Μποφίλιου, ερμηνεύτρια.
- Η μεγαλύτερη εικαστική έκθεση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, με 123 εικαστικούς να ενώνουν τη φωνή τους απέναντι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ στη Γάζα, την Γκουέρνικα της εποχής μας.
- Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη, στις 21.30 στην Κεντρική Σκηνή, μεγάλο αντιπολεμικό αφιέρωμα με τίτλο «Στρατηγέ, ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα... ξέρει να σκέφτεται!». Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Κώστας Θωμαΐδης, «Κοινοί Θνητοί», Δημήτρης Μπάκουλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Φαραντούρη.