Θάνατος αγωνιστή
Τρίτη 12 Αυγούστου 2025

ΙΩΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΙΩΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ. Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Ιωνας γεννήθηκε στην Αίγυπτο στις 25/3/1926. Σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια εργάστηκε στη Ρόδο ως λογιστής στη ΔΕΗ. Το 1959 εξελέγη στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, του οποίου διετέλεσε γραμματέας. Δραστηριοποιήθηκε ακόμα στο συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα και διατέλεσε διευθυντής της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Στις δημοτικές εκλογές του 1963 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Σορωνής Ρόδου. Καθαιρέθηκε από τη Χούντα το 1967 και επανήλθε το 1974. Εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος της Κοινότητας Σορωνής στις δημοτικές εκλογές του 1975 και του 1978, ιδιότητα την οποία είχε έως το 1982.

Οι πρωτοπόρες ιδέες του, οι τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απόψεις του, η μαχητικότητα και ο ζήλος, τόσο στη δραστηριότητά του στην Τοπική Διοίκηση όσο και στο συνεταιριστικό κίνημα, ήταν γενικά αναγνωρισμένες. Μέλος του Κόμματος αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, έμεινε σταθερός μέχρι το τέλος της ζωής του.