ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Η μαχητική κινητοποίηση απέτρεψε τη μετακόμιση

Τετάρτη 24 Γενάρη 2024

Mε μαζική και μαχητική συμμετοχή των συνταξιούχων και του λαού της περιοχής πραγματοποιήθηκε χτες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και πέριξ, έξω από το Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας, ενάντια στο κλείσιμο και τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Αγ. Παρασκευή.

Η συγκέντρωση, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε την ώρα που φορτηγά ετοιμάζονταν να φορτώσουν τα έπιπλα και τα φάρμακα του φαρμακείου για τη μετακόμιση. Ομως η μαχητική στάση των συγκεντρωμένων εμπόδισε τα φορτηγά και τα ανάγκασε να φύγουν παρά την παρουσία της αστυνομίας!

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, που όπως λένε αποτελούν και αιτήματα όλου του λαού της περιοχής: «Να παραμείνει το φαρμακείο στη Ν. Ιωνία και να μη μεταφερθεί στον ακατάλληλο χώρο που το πηγαίνουν (σε πρώτο όροφο κτιρίου στην Αγ. Παρασκευή). Να βρεθεί κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί το φαρμακείο στη Ν. Ιωνία μαζί με το Κέντρο Υγείας που εδώ και καιρό απειλείται με έξωση. Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μίλησαν ο Τάκης Κόσυβας, Ταμίας του σωματείου, ο Παναγιώτης Σαμπλίδης από το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Μανώλης Περάκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης.

Η μετακόμιση αποτρέπεται από την άμεση αγωνιστική παρέμβαση
Στις ομιλίες τους κατήγγειλαν το έγκλημα του κλεισίματος του φαρμακείου, που θα οδηγήσει άρρωστους και ηλικιωμένους ανθρώπους σε τεράστια ταλαιπωρία. Κατήγγειλαν πως το κλείσιμο του φαρμακείου αποτελεί προπομπό για το κλείσιμο και του ίδιου του Κέντρου Υγείας, που απειλείται με έξωση εδώ και χρόνια, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από την κυβέρνηση, τους δήμους, την Περιφέρεια, γιατί είναι πολιτική τους επιλογή η συρρίκνωση και η απαξίωση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών. Δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακωθεί ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα των σωματείων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογοι Γυναικών από Ν. Ιωνία, Ηράκλειο και Φιλαδέλφεια, ο Σύλλογος Δασκάλων «Σεφέρης», η Ενωση ΕΒΕ Ηρακλείου και άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής. Συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας.

Παρευρέθηκαν η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα, που απηύθυνε χαιρετισμό στήριξης των κινητοποιήσεων, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη Ν. Ιωνία και το Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή για να συνεχίσει τη λειτουργία του το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας, να εξασφαλιστεί η στέγαση του ΚΥ σε κατάλληλο κτίριο και να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.