ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες»

Τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη η μεγάλη σύσκεψη στον κινηματογράφο «Τριανόν»

Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023

Με αιχμή την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, αλλά και τη διεκδίκηση αυξήσεων, συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα).

«Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες», είναι το σύνθημα της σύσκεψης, με τα σωματεία να προβάλλουν αιτήματα και διεκδικήσεις για την αύξηση του εισοδήματος, ενάντια στη φοροληστεία και στην ακρίβεια που το λεηλατούν, για μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, άλλων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Το κάλεσμα υπογράφουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, τα Σωματεία - Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Φαρμάκου Αττικής, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής.

«Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την Ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνονται, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα "pass", τα "καλάθια" και οι "μειωμένες τιμές" δεν αποτελούν λύση. Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής, με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν: