Μονόδρομος η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού
Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023

Eurokinissi

Βρισκόμαστε λίγο πριν από τις εκλογές του Μάη, η προεκλογική μάχη έχει ανάψει για τα καλά, τα αστικά κόμματα, με προεκλογικές δημαγωγικές διακηρύξεις και γενικόλογες μεγαλοστομίες και με ανέξοδες υποσχέσεις, «παραμυθιάζουν» τους ψηφοφόρους προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο παζάρι, μοιράζοντας με τη σειρά της ελεημοσύνες και διάφορα «pass», με απατηλές και ακριβοπληρωμένες από τον λαό ψεύτικες υποσχέσεις, περί «ανάπτυξης για όλους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ' τη μεριά του, με κούφια λόγια περί «δικαιοσύνης και δημοκρατίας» (με το καλό ή με το άγριο) για όλους, μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις, λόγια συμπάθειας, μπόλικη κατανόηση και ευχές, με φόντο την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Ταυτόχρονα αυτοπαρουσιάζεται σαν η «εναλλακτική λύση» απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Ωστόσο, παραλείπει τις ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης, που φόρτωσε με αβάσταχτα βάρη εργαζόμενους και συνταξιούχους, κάθε λαϊκή οικογένεια, με φόρους και χαράτσια, ενώ άφησε άθικτες τις φοροαπαλλαγές εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και μεγάλων επιχειρηματικών - μονοπωλιακών ομίλων.

Οσοι ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μπορούν να αντιληφθούν το προφανές. Οτι, για μια ακόμα φορά, ο λαός καλείται να πληρώσει τον «λογαριασμό»!

Ο λαός μας, όπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατευμένοι νέοι, και αυτοί που το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους, να επαγρυπνούν και να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στην αστική τάξη και στα κόμματά της.

Τους καλούμε να αφουγκραστούν, χωρίς προκαταλήψεις, τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα για να δυναμώσει κι άλλο η φωνή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να εξασφαλιστεί ενισχύοντας στην κάλπη το ΚΚΕ.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ:

Την ώρα της κρίσιμης αυτής μάχης, ο θυμός και η αγανάκτηση να μετατραπούν σε κριτήριο ψήφου για την πολιτική καταδίκη των αστικών κυβερνήσεων στις εκλογές.

Το πρώτο βήμα θα έχει πετύχει εάν σε τούτες τις εκλογές αναδειχτεί ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Ηρθε η ώρα να μην επιλέξουμε «μία απ' τα ίδια», να βγούμε μπροστά ψηφίζοντας ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη ότι:

Πατριώτες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, κατά την τριπλή κατοχή της χώρας.

Ολοι εμείς, εν ενεργεία και απόστρατοι, τίποτα δεν έχουμε να ελπίζουμε από τους σημερινούς και αυριανούς «σωτήρες», αυτούς που από τώρα ετοιμάζουν τους εξαθλιωμένους του μέλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν δεν μπορεί να είναι ούτε «προοδευτική» ούτε εκφράζει καμιά φιλολαϊκή «σταθερότητα».

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των στρατευμένων νέων μας, με εκατοντάδες Ερωτήσεις στη Βουλή, επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα, όπως και οι δεκάδες συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, μονίμων, απόστρατων, αλλά και πολιτικού προσωπικού.

Απορρίπτουμε ταυτόχρονα τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΝΔ για δήθεν «σταθερότητα» μέσα από μια «σταθερή», πλην όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αποτελούν κριτήριο στάσης αλλά και ψήφου μπροστά στις εκλογές οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, για την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στην πολεμική σύρραξη εφαρμόζοντας κυρώσεις και ιδιαίτερα όταν:

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, με ατζέντα την επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ετοιμάζεται να διαθέσει το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στον Εβρο κοντά στο Διδυμότειχο, για ασκήσεις των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων.

Την ίδια ώρα, ο λαός μας χρυσοπληρώνει τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, δίνοντας 7,4 δισ. ευρώ ή το 3,54% του ΑΕΠ. Δηλαδή 713 δολάρια τον χρόνο πληρώνει ο καθένας μας για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, σχεδόν έναν μισθό!

Ολα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και συνεπακόλουθα σε στόχο των αντιπάλων.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ γιατί:

Γιατί:

Στις μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας, ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η πολύπλευρη ενίσχυσή του, για να δυναμώσει η πάλη για τους «σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν», όπως λέει και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Να λοιπόν ένα πραγματικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη των εκλογών:

`Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που κάνει τον λαό στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα και αντιλαϊκά σχέδια.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.


Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Εβρο