Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή

Σε εκδήλωση των ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ μίλησε ο Θανάσης Παφίλης

Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023

«Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ». Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση των Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και θέμα: «Λάρισα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος; Με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή», που έγινε την Τρίτη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέξης Ζορμπάς, Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ενώ έγιναν σύντομες παρεμβάσεις από τον Γιάννη Σκόκα, υποψήφιο βουλευτή στον νομό Λάρισας και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, την Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης, την Μαρία Ιωάννου, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τον Γιώργο Βρυσά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΣΔΟ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμπλέουν στην πολιτική της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, αφού σημείωσε ότι η Λάρισα, η Θεσσαλία αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα των βάσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προωθημένο επιθετικό φυλάκιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τόνισε ότι «αυτά τα θέματα βρίσκονται εκτός της ατζέντας της αντιπαράθεσης των δυο υποτιθέμενων "μονομάχων". Γιατί άραγε; Γιατί συμφώνησαν και συμφωνούν απόλυτα σε αυτή την πολιτική. Γιατί έχουν διαλέξει όπως λένε τη "σωστή πλευρά της Ιστορίας", δηλαδή την εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η μεν ΝΔ σταθερά υπερασπίζεται το δόγμα "ανήκομεν εις τη Δύση", αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για νέες βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα, με τη σύμφωνη γνώμη και τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην ψήφιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις τον Γενάρη του 2020, παραχωρώντας "γην και ύδωρ", πραγματικά όλες τις στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικανούς».


Πρόσθεσε ότι αντίστοιχη είναι η στάση τους, εδώ και έναν χρόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία, είτε με την αποστολή όπλων, είτε με το χειροκρότημα όλων τους, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25, μέσα στη Βουλή της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και των ναζιστών εγκληματιών του Τάγματος Αζόφ.

Σχολίασε το επιχείρημα που διακινούν τα αστικά επιτελεία, ότι δήθεν η εμπλοκή αυτή αποτελεί ασπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι τόσο μεγάλη αυτή η ασπίδα, που οι απειλές του Ερντογάν και των άλλων κυβερνητικών στελεχών της Τουρκίας είναι κάθε μέρα στην ημερήσια διάταξη. Και όλα αυτά, την ώρα που η εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια και ο στόχος της "ΝΑΤΟικής συνοχής" στην περιοχή ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Την ώρα που στο προσκήνιο και το παρασκήνιο "τρέχουν" οι διεργασίες σε Ανατολική Μεσόγειο και τα Ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να θέτει επίμονα τις απαράδεκτες αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Το τι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται, κυρίως για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, από τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη, φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα νησιά του Αιγαίου "ΝΑΤΟικά νησιά"! Είναι μια άλλη διατύπωση ακριβώς αυτού που είχε πει, χωρίς να μιλήσει διπλωματικά, ο Τσίπρας ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δεν υπάρχουν σύνορα. Και οι δύο δεν είναι τόσο τυχαίες διατυπώσεις. Μόνο ανησυχία μπορεί να γεννάει, σχετικά με το τι συζητιέται χρόνια τώρα, σχετικά με το τι δρομολογείται, αφού είναι πασίγνωστο και πλειστάκις διατυπωμένο ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Ενώ, σε όλους τους τόνους, την ίδια ώρα, καθόλου τυχαία φυσικά, δηλώνει έτοιμο να επιστρατεύσει "μηχανισμούς αποκλιμάκωσης" για Ελλάδα - Τουρκία στο Αιγαίο».

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τον προοδευτικό κόσμο «να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ. Να τιμήσουν αυτούς που όρθιοι δεν προσκύνησαν τους δολοφόνους του λαού μας και άλλων λαών. Αυτούς που βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στο πλάι των λαών και όχι των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων. Αυτή είναι η χρήσιμη ψήφος στο ΚΚΕ, που συνεχίζει και καθοδηγεί τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί σε κείνους που υποτάχθηκαν και προσκύνησαν τη βαρβαρότητα».