ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μουσική διαμαρτυρία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022

Σε ακόμα μία μουσική διαμαρτυρία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προχώρησαν το Σάββατο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με αφορμή την κατάρρευση τμήματος της σκηνής και τον τραυματισμό μαθητών την περασμένη Δευτέρα.

Οι μαθητές κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση του δήμου και άλλων αρμόδιων φορέων, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός κάνοντας «μπαλάκι» τις ευθύνες. Οι μαθητές απαίτησαν εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του θεάτρου, αλλά να υπάρξει και επαρκής χρηματοδότηση των μουσικών σχολείων που στενάζουν από τη χρονιά κρατική υποχρηματοδότηση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου, άλλες ενώσεις και σύλλογοι γονέων, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των μαθητών μετέφερε στη συγκέντρωση η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, βουλευτής, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά.