ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις
Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
«Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις!»: Με αυτό το αίτημα εκατοντάδες συνταξιούχοι του νομού Λάρισας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαχητικό συλλαλητήριο. Οι συνταξιούχοι, με τα πανό των σωματείων τους και έχοντας τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Εμπορικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς που απεργούσαν και όλοι μαζί απαίτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην κεντρική πλατεία έγιναν χαιρετισμοί από τα σωματεία των συνταξιούχων και τους μαζικούς φορείς. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σκιαδιώτης, Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν αποδεχόμαστε τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε για να μας κλείσουν το στόμα, αντί να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις τις οποίες πληρώσαμε με τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις κάλπικες υποσχέσεις που μας δίνουν και πάλι ενόψει των εκλογών. Συνεχίζουμε τους αγώνες για τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από τους επίδοξους "σωτήρες", τωρινούς και παλαιότερους, αφού έχουν επιλέξει να υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, τα μέτρα της ΕΕ. Συνεχίζουμε τους αγώνες για τα δίκαια αιτήματά μας».

Στον Βόλο

Στον Βόλο, με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση χτες στην πλατεία Ελευθερίας, συνταξιούχοι από όλη τη Μαγνησία έδωσαν το αγωνιστικό τους «παρών».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν, εκ μέρους του φοιτητικού κινήματος, ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων η Παρασκευή Ευθυμίου, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, και ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Κλάδης, αναπληρωτής ταμίας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία». Ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας.