Οι «Σηματωροί» ταξιδεύουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας

Το Σάββατο 8 Οκτώβρη τα εγκαίνια με ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα

Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022

Ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου ταξιδεύει τους σηματωρούς του και παρουσιάζει το έργο του, στο Αρχαιολογικό του Μουσείο της Χαιρώνειας, από αύριο Σάββατο 8 Οκτώβρη έως και την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022.

Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν αύριο στις 6 μ.μ. μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας, όπου ο γλύπτης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας το έργο του, τους δρόμους από όπου εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη γλυπτική ενότητα των «Σηματωρών», όπως επίσης και τους λόγους που επέλεξε να παρουσιάζει το έργο του σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ στον Αύλειο χώρο του Λέοντα της Χαιρώνειας, ο γλύπτης και πρόεδρος του ΟΣΔΕΕΤΕ Χαράλαμπος Δαραδήμος, ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ) και ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου αναζητούν στους «Σηματωρούς της εποχής» το στίγμα της εποχής τους στο σήμερα, στη μορφή και το περιεχόμενό τους, καταθέτοντας τις απόψεις τους για το έργο του Δ. Δήμου, αλλά και τις ατομικές και συλλογικές σχέσεις των ανθρώπων που διαμορφώνουν και αντανακλούν τα σύμβολα και τα έργα τέχνης και όχι μόνο. Τη συζήτηση συντονίζει ο Ηλίας Κατσίκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρώνειας «Ο Πλούταρχος».

Στη συνέχεια, στις 7 μ.μ. το ταξίδι των «Σηματωρών» συλλειτουργεί με τη μουσική. Η σολίστ Εύα Φάμπα, σε ένα κιθαριστικό «ταξίδι στο χρόνο» σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς τόπους με έργα μεγάλων συνθετών σε έργα των Σείκυλου, Fr. Tarrega, Is. Albeniz, F. Sor, M. Diego Pujol, J.Strauss, Εύας Φάμπα, Κ. Τζωρτζινάκη, Μ. Χατζιδάκι, Δημ. Φάμπα, κλείνει τη βραδιά δίνοντας μια άλλη αίσθηση της τέχνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά, πλην Τρίτης, 10 π.μ. - 3 μ.μ.