ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Συγκέντρωση και λαμπαδηδρομία σήμερα στην Αθήνα

Καλούν η ΣΕΑΑΝ και άλλοι φορείς

Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021

INTIME NEWS

Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, καλούν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, για να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Την κινητοποίηση στηρίζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ).

Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ, στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, αναπήρων και χρονίως πασχόντων στα ιδρύματα, από την πανδημία και τη μετατροπή του συστήματος Υγείας σε μίας νόσου.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), στις 11 π.μ. στον ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας ΑμεΑ.

Στο κάλεσμά της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ανθρωποι με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα δικά μας χέρια! Κόντρα στα κούφια λόγια για τις δηλώσεις άνευ περιεχομένου που εκείνη τη μέρα θα ακουστούν από διάφορους όψιμους "φίλους" των ΑμεΑ.

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Είναι χιλιάδες τα θύματα στη χώρα μας και εκατοντάδες χιλιάδες στην Ευρώπη. Τα περισσότερα θύματα είναι ΑμεΑ και χρόνιοι πάσχοντες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εκείνοι το λένε "υποκείμενα νοσήματα"... Πρόκειται για μαζικό έγκλημα στο όνομα του κέρδους!

Αγώνας τώρα. Για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Οχι στο εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπηρία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων που θέλουν να γυρίσουν ΑμεΑ και εργαζόμενους στον Μεσαίωνα για τα κέρδη των λίγων».