Ανάγκη η αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους της «νέας τάξης»
Κυριακή 20 Γενάρη 2002

Η ευχητήρια κάρτα που εξέδωσε η ΠΕΑΕΑ
Και τη νέα χρονιά η αντίδραση συνεχίζει να αντιμετωπίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τους αγώνες των λαϊκών κινημάτων αλλά και εκφραστών τους για την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό.

Στις φυλακές και συχνά σε βασανιστήρια υποβάλλονται αγωνιστές κομμουνιστικών κομμάτων κι άλλων αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Ιδιαίτερη ένταση πήρε η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και στην Ευρώπη, μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών στη «Γηραιά Ηπειρο». Οι διώξεις σε βάρος πρώην στελεχών των σοσιαλιστικών χωρών (Γερμανία), και τα διεθνή δικαστήρια (Χάγη), συλλήψεις πέρα από σύνορα (περιπτώσεις Γιουγκοσλαβίας κι ο νέος ευρωτρομονόμος), αλλά και άλλες περιπτώσεις στοιχειοθετούν μια δύσκολη πραγματικότητα...

Η ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης με επιστολές και κάρτες είναι δεδομένη - μια καλή ευκαιρία δίνει η ευχετήρια κάρτα που εξέδωσε η ΠΕΑΕΑ με «θερμές ευχές για μια καλή και λεύτερη χρονιά» με χαρακτικό του Τάσσου και μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα γραφεία της.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς: «Αιχμή του δόρατος» της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης είναι το δικαστήριο της Χάγης. Η προσπάθεια να καταδικαστεί και να τιμωρηθεί κάθε κρατικός ηγέτης που θα υψώσει το ανάστημά του, το ανάστημα της χώρας του στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και σχέδια. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς βρίσκεται στη Χάγη, γιατί αντιστάθηκε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια κι υπερασπίστηκε την εδαφική ακεραιότητα κι εθνική ανεξαρτησία της χώρας του. Η διεύθυνση για επιστολές ή κάρτες αλληλεγγύης είναι: Mr Slobodan Milosevic, UN Detentione, Unit Postbus 87810, 2508 Den Haag, Pomp Stations Weg 32, Nederland.

Ο Εγκον Κρεντς: Ο τελευταίος πρόεδρος του κρατικού Κοινοβουλίου της ΓΛΔ και τελευταίος ΓΓ της ΚΕ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (SED), Εγκον Κρεντς, διώκεται για σαφείς πολιτικούς λόγους «τιμωρίας» από την ΟΔ Γερμανίας. Η διεύθυνση για επιστολές ή κάρτες αλληλεγγύης είναι: Egon Krenz, JVA Ploezensee, Griedrich-Olbricht Damm 16, 13627 Berlin, BRD.

Ο Ντίτερ Μίλμαν: Ταξίαρχος του Εθνικού Λαϊκού Στρατού (NVA) της ΓΛΔ. Η διεύθυνση για επιστολές ή κάρτες αλληλεγγύης είναι: Dieter Muehlmann, JVA Hakenfelde, Niederneuendorfer Alee 140-150, 13587 Berlin, BRD.

Ο Χάιντζ Καντγκίεν: Ταξίαρχος και εισαγγελέας στρατού της ΓΛΔ, επίσης κρατούμενος. Η διεύθυνση για επιστολές ή κάρτες αλληλεγγύης είναι: Heinz Kadgien, JVA Hakenfelde, Niederneuendorfer Alee 140-150, 13587 Berlin, BRD.

O Μπέρνχαρτ Γκάιερ: Πρώην αξιωματούχος της ΓΛΔ, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω σοβαρής ασθένειας (καρκίνος). Η διεύθυνση για επιστολές ή κάρτες αλληλεγγύης είναι: Bernhard Geier, Rhiunstrasse 3, 10315 Berlin, BRD.