ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι νέοι επιμένουν αντιπολεμικά

Πραγματοποιήθηκε χτες στο χώρο της Καμάρα,ς από τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η πρώτη αντιπολεμική κινητοποίηση του 2002

Σάββατο 5 Γενάρη 2002

Από το χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στη Θεσσαλονίκη
Αγωνιστικά αντιπολεμικά και το 2002, συνεχίζουν οι νεολαίοι της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη στη Θεσσαλονίκη. Χτες - παρά το πολικό ψύχος - μέσα από τη συγκέντρωση που οργάνωσαν στο χώρο της Καμάρας, πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στο λαό και τη νεολαία της πόλης. Κάλεσαν σε αντίσταση και πάλη για να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος στο Αφγανιστάν, για να εκφραστεί δυναμικά η αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται.

Με πλακάτ και πανό, με τις ντουντούκες στα χέρια, οι νέες μαυροφορεμένες με τις μπέρτες, όλοι μαζί διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το λαό και τη νεολαία.

«Η σημερινή μας κινητοποίηση, είναι μια πρώτη πράξη αντίστασης στην απόφαση της κυβέρνησης να στείλει Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν», ανέφερε ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της Γραμματείας της ΝΔΕ. «Αυτή η εξέλιξη πρέπει να ανησυχεί το λαό μας. Ερχεται σε συνέχεια των προηγούμενων επεμβάσεων στα Βαλκάνια και κρύβει μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη, την ασφάλεια στην περιοχή και καθόλου δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών», πρόσθεσε και κατέληξε καλώντας το «νεολαιίστικο κίνημα να συμπαραταχτεί μαζί με το λαό και να απαιτήσει δυναμικά την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Το ΠΑΜΕ


«Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αντισταθούμε στην αποστολή των παιδιών μας, των παιδιών των Ελλήνων εργαζομένων στις σφαγές Αμερικανών και Ευρωπαίων». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει προς τους εργαζόμενους του νομού, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Μέσα στον ορυμαγδό του ευρώ, τη στιγμή που όλος ο κόσμος ασχολείται με τη μεταφορά της φτώχειας του από ελληνική σε ευρωπαϊκή, με τη λεηλασία του εισοδήματος από τη θύελλα των ανατιμήσεων λόγω του νέου νομίσματος, η κυβέρνηση εκστρατεύει στο Αφγανιστάν.

Οι βόμβες αυτή τη φορά δεν πέφτουν δίπλα μας, γι' αυτό πηγαίνουν να τις βρουν οι Ελληνες στρατιώτες στην κόλαση του Αφγανιστάν, όπου με αμερικάνικη διοίκηση θα φρουρούν το δρόμο του πετρελαίου για τις αμερικάνικες πολυεθνικές». Και καταλήγει, καταγγέλλοντας πως «οι Ελληνες φαντάροι διασκορπίζονται σ' όλο τον κόσμο, τη στιγμή που έπρεπε να προστατεύουν τα σύνορα στον Εβρο και τα νησιά, εκεί όπου ο ιμπεριαλισμός απειλεί με χάραξη νέων συνόρων, με συρρίκνωση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».