Στεφάνι κατέθεσε η ΚΕ του ΚΚΕ και το «παρών» έδωσαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ, και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.
Ο Γιάννης Δάλλας ήταν ένας από τους καλύτερους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, ένας σπουδαίος κλασικός φιλόλογος, μεταφραστής έργων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, δοκιμιογράφος και πανεπιστημιακός. Με το δοκιμιακό και ποιητικό έργο του έγραψε ορισμένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια της ελληνικής λογοτεχνίας. Από το 1948 έως το 2018 εξέδωσε συνολικά 19 ποιητικές συλλογές και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Μέσα από τις καίριες μελέτες του, βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες μας, όπως ο Κάλβος, ο Σολωμός, ο Καβάφης, ο Θεοτόκης, ο Βάρναλης.
Το 1987 έλαβε το Α' Βραβείο Κριτικής - Δοκιμίου για το έργο του «Ο ελληνισμός και η θεολογία του Καβάφη». Το 1999 του απονέμεται το Κρατικό Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, ενώ έχει βραβευτεί και με το Βραβείο Δοκιμίου Ιδρύματος Π. Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών (2009) για το βιβλίο του «Σολωμός και Κάλβος».
Ο Γιάννης Δάλλας μάς είχε τιμήσει με την παρουσία του και την ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του 2018, με θέμα «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τον Μεσοπόλεμο».