Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2011
Συμπληρωματικά χαράτσια «πεσκέσι» στην πλουτοκρατία

Πετσοκομμένο το αφορολόγητο, νέας κοπής «αντικειμενικά» κριτήρια και μέτρα για την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος

Το έντυπο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μαζί με τα έντυπα Ε1 ταχυδρομεί στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος η συμπλήρωση της φοροαφαίμαξης πάνω και στα προσωπικά εισοδήματα από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες.

Κάθε ευρώ φόρου που μαζεύουν από τη ζωντανή ανθρώπινη εργασία πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των σημερινών αναγκών της πλουτοκρατίας, στους μεγαλοδανειστές του κράτους και στα άλλα τρωκτικά, με τη μορφή τοκοχρεολυσίων, κρατικών ενισχύσεων, επιδοτήσεων από το λεγόμενο αναπτυξιακό και τους άλλους νόμους με τους οποίους και εκχωρούν στα μονοπώλια φρέσκο ζωτικό χώρο. Στο προλογικό σημείωμα του εντύπου με τις «Οδηγίες» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να κάνει το μαύρο - άσπρο, να εμφανίσει στα εκατομμύρια των λαϊκών νοικοκυριών μια απόλυτα ψευδή απεικόνιση της ζοφερής πραγματικότητας που έχουν διαμορφώσει.

Για τα λαϊκά εισοδήματα του 2010 που θα εκκαθαριστούν με τις φετινές δηλώσεις (2011) προβλέπονται και νέα μέτρα «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης», ανάμεσα στα οποία και τα παρακάτω:


Κορυφή σελίδας