Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Στέκι Υγειονομικών

Στεγάζεται στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος Αθήνας (Βουλιαγμένης και Κάρπου 38, Νέος Κόσμος)

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε η Επιτροπή Αγώνα.
Η ιστοσελίδα που δημιούργησε η Επιτροπή Αγώνα.
Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Στέκι Υγειονομικών, που φτιάχτηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων και Πρακτικάριων Υγειονομικών. Στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από αυτό να καλλιεργήσει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, να αναπτύξει πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να δώσει χώρο έκφρασης στα ενδιαφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου. Παράλληλα να δημιουργήσει ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού, οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης.

Το Στέκι στεγάζεται στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος Αθήνας (Βουλιαγμένης και Κάρπου 38, Νέος Κόσμος). Την ευθύνη για τη λειτουργία του και το πρόγραμμά του έχει η Πολιτιστική Ομάδα που συγκροτήθηκε από άνεργους, εργαζόμενους και σπουδαστές υγειονομικούς. Το πρόγραμμα για το Δεκέμβρη έχει ως εξής:

Το επόμενο διάστημα στο Στέκι θα ξεκινήσουν μαθήματα Αγγλικών για αρχάριους και για προχωρημένους. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας σειράς πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Οι πρώτες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν. Περισσότερες πληροφορίες, στους ιστότοπους anergoi-ygeionomikoi.blogspot.gr και stekiygeionomikwn.wordpress.com. Η Επιτροπή καλεί όσους θέλουν να συμβάλουν με τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους να επικοινωνήσουν στο e-mail: steki.ygeias@gmail.com.

Η Επιτροπή, που συστάθηκε στα τέλη Σεπτέμβρη, αποτελείται από ανέργους, απολυμένους, αλλά και νέους που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και αναζητούν για πρώτη φορά δουλειά στον κλάδο, από εργαζόμενους στα προγράμματα «voucher» σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, από τελειόφοιτους σχετικών σχολών, σπουδαστές ΤΕΙ και επαγγελματικών σχολών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Οι άνεργοι και πρακτικάριοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή διαπιστώνουν πως οι πρωτοβουλίες και η δράση τους αναγνωρίζονται από τους ανέργους στα προγράμματα, τους νέους που μπαινοβγαίνουν στην ανεργία, τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις και προσωρινή απασχόληση. Δύσκολα όμως η αναγνώριση αυτή μετατρέπεται σε απόφαση για συμμετοχή στη δράση. Στην προσπάθεια αυτή, η δημιουργία και η λειτουργία του Στεκιού μπορεί να έχουν τη δική τους συμβολή, δίνοντας περιεχόμενο στη δράση, εμπλουτίζοντας τις πρωτοβουλίες και βάζοντας στο επίκεντρο τα ενδιαφέροντα εργαζομένων και ανέργων.


Κορυφή σελίδας