Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δανεικά για το κεφάλαιο, ο λογαριασμός στο λαό

Η κυβέρνηση αξιοποίησε την επίσκεψη της Μέρκελ για να ενισχύσει τους πανηγυρισμούς για την έξοδο στις αγορές, ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο». Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ωραία ιδέα της «Ευρωπαϊκής Ενωσης», που δήθεν χάλασε στην πορεία, γιατί η Ευρώπη έγινε γερμανική!

Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για την ανάκαμψη των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν λέει αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με «κοινωνική δικαιοσύνη», λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στα στρατηγικά ζητήματα.


ΣΕΛ.  3,   15

Κορυφή σελίδας