Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από το κακό στο χειρότερο

Τα χαρακτηριστικά της βαρβαρότητας της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης δεν τα νιώθουν απλά στο πετσί τους τα εκατομμύρια των εργαζομένων που δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα. Το μέγεθος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο είναι τέτοιο, που αποτυπώνεται ακόμα και στα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι διάφοροι φορείς και οργανισμοί στήριξης του κυβερνητικού έργου.

Λέει, για παράδειγμα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, που ξέρουμε ότι «μαγειρεύει» τους διάφορους δείκτες, μπορεί όμως κανείς να βγάζει συμπεράσματα για τις τάσεις: Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλη ήταν 1.303.800 άτομα, ενώ πέρσι τον ίδιο μήνα είχαν καταγραφεί 1.176.200 άτομα.

Λέει το υπουργείο Οικονομικών για τις κρατικές δαπάνες: Για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και για δαπάνες κοινωνικής προστασίας, που είναι ποσά μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται περιφερειακά θέσεις εργασίας, φέτος δόθηκαν 593 εκατομμύρια ευρώ. Πέρσι το ίδιο διάστημα είχαν χορηγηθεί 862 εκατ. ευρώ. Λένε, δηλαδή, τα κυβερνητικά στοιχεία: Πρώτον, ότι η ανεργία, όπως και να υπολογιστεί, εξακολουθεί να αυξάνεται. Δεύτερον, ότι οι κρατικές δαπάνες για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ δεν πάνε για ενίσχυση των ανέργων ως επιδότησή τους αλλά δίνονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα δημιουργίας θέσεων εργασίας. Δηλαδή, οι μεγαλοεπιχειρηματίες εκμεταλλεύονται εργαζόμενους χωρίς να πληρώνουν για μισθό, αφού τους τον πληρώνει ο ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας