Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάλπικη ευαισθησία

Ξαφνικά τον πήρε ο πόνος τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, και με επιστολή του στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητά «την άμεση κατάρτιση επείγοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2013, καθώς και προγράμματος φιλοξενίας σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων...».

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετά χρόνια νωρίτερα οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλάξ, είχαν «αξιοποιήσει» τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας ως «εργαλεία» πελατειακών σχέσεων και παράλληλα υπονόμευαν σταθερά το έργο τους και τις όποιες παροχές προς τους εργαζόμενους. Εφτασε το «πλήρωμα του χρόνου» και «παρέα» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατάργησαν τους δύο οργανισμούς και μετέφεραν τα αποθεματικά και την όποια περιουσία τους στον ΟΑΕΔ. Φρόντισαν, επίσης, με μια προκλητική απόφαση να απαλλάξουν τους εργοδότες από την εισφορά τους υπέρ των δύο οργανισμών (1,1%, που αντιστοιχεί σε 247 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), όχι όμως τους εργαζόμενους, που συνεχίζουν να πληρώνουν.

Τώρα, εκ των υστέρων, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιδείξει «ευαισθησία» για τα θύματα της πολιτικής της. Για τις χιλιάδες οικογένειες, συνταξιούχων και ανέργων, που ενώ τους έκοψαν τις συντάξεις και τους άφησαν χωρίς δουλειά, τους στέρησαν και το δικαίωμα για λίγες μέρες διακοπών. Το ενδιαφέρον τους είναι πέρα για πέρα κάλπικο, γιατί και το όποιο πρόγραμμα θα καταρτιστεί θα αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Αλλωστε, το ομολογεί και ο ίδιος στην επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ αφού κάνει λόγο για πρόγραμμα «μικρότερης κλίμακας» από τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας