Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιο αντιδραστικός ο νέος κανονισμός για τα ευρωκόμματα

Εγκρίθηκε χτες από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής και μεθοδεύεται η εφαρμογή του πριν τις ευρωεκλογές του 2014

Η ΕΕ των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, θέλει όλα τα κόμματα του χεριού της. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη στο όνομα καμιάς χρηματοδότησης από το κράτος
Η ΕΕ των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, θέλει όλα τα κόμματα του χεριού της. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη στο όνομα καμιάς χρηματοδότησης από το κράτος
Ενα ακόμη βήμα στην παραπέρα αντιδραστικοποίηση των λεγόμενων «ευρωπαϊκών κομμάτων», με στόχο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους να επεκταθεί και στα κόμματα που δρουν σε εθνικό επίπεδο, στα κράτη - μέλη της ΕΕ, συνιστά η έκθεση «για το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των ευρωπαϊκών πολιτικών ιδρυμάτων». Την έκθεση συνέταξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και εγκρίθηκε χτες από την Επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οπως δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, «με το κοινό νομικό καθεστώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται από την ποικιλία των εθνικών νομικών μορφών και θα διασφαλίζουν το σεβασμό των υψηλών προτύπων της διαφάνειας και της λογοδοσίας». Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι με βάση τις διατάξεις που διαμορφώνονται για τα ευρωπαϊκά κόμματα, η ΕΕ επιχειρεί να παρέμβει στο εσωτερικό των κομμάτων που δρουν σε εθνικό επίπεδο, με όχημα τη χρηματοδότησή τους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα οποία επιδιώκουν να τα εξαναγκάσουν να παραδίδουν στο αστικό κράτος λίστες με τα ονόματα των μελών τους, των υποστηρικτών τους και γενικά όλων των ανθρώπων που τα συνδράμουν οικονομικά. Ο νέος κανονισμός για τα ευρωπαϊκά κόμματα, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από τις εκλογές του 2014. Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:


Κορυφή σελίδας