Καλεί σε παρέμβαση τους αρμόδιους φορείς «μέσω των αστυνομικών αρχών, τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους»! Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σημειώνει πως για την αντιμετώπιση του «εγκλήματος» πρέπει να «ζητείται η συμβολή των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών». Η «συμβολή» ζητείται, μεταξύ άλλων, για να «εντοπίζεται η ταυτότητα των δραστών ή τουλάχιστον όσων πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις»! Επίσης, στην εγκύκλιο προστίθεται ότι όταν «οι δράστες αρνούνται επιμόνως ν' απομακρυνθούν ή οι καταλήψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ή συνοδεύονται και από άλλες παράνομες πράξεις, όπως φθορές κ.λπ., επιβάλλεται να ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία».
Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως η ανοχή των καταλήψεων από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, αλλά και η «μη συνεργασία τους για τη διακοπή των καταλήψεων πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να κρίνεται κάθε φορά αν συντρέχει περίπτωση παραβάσεως καθήκοντος»! Με αυτόν τον τρόπο, προτρέπει τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες να στρέφονται ενάντια στους διαδηλωτές, διαφορετικά θα εγκαλούνται!
Για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υπάρχει «αφιερωμένη» παράγραφος της εγκυκλίου του Αρείου Πάγου, όπου υπενθυμίζεται ο νόμος - πλαίσιο, με τον οποίο καταργήθηκε το άσυλο στα ιδρύματα. Διευκρινίζεται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα πανεπιστήμια...