Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και μετά παρεξηγούνται...

Δεν έφτανε που ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στη χτεσινή ημερίδα του υπουργείου Εργασίας «για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία» χαρακτήρισε εργοδότες και εργαζόμενους «κοινωνικούς εταίρους», μίλησε και για σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να προωθήσει την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς!

Οπως είπε ο ΠΑΣΟΚος Αντρέας Κολλάς (ο γνωστός πρώην συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ), απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, «ξέρουμε ότι είστε μόλις 50 μέρες στην κυβέρνηση» και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνετε. «Εμείς δε νομίζουμε ότι κυβερνάτε 10 χρόνια. Γιατί κάποιοι τα έχουν μπερδέψει...». Το δούλεμα πέφτει άγριο. Γιατί ο «συνδικαλιστής» του ΠΑΣΟΚ δρα με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, άρα και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οσο για το «δε νομίζουμε ότι κυβερνάτε 10 χρόνια», ή ξέμεινε από επιχειρήματα καμουφλάζ ή στρουθοκαμηλίζει. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει για σχεδόν 20 χρόνια. Γιατί ξέρει ότι η σημερινή κι όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που ως συνδικαλιστής στήριξε και στηρίζει, ευθύνονται για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, που είναι σωστά κρεματόρια. Το ίδιο βεβαίως ευθύνονται και οι κυβερνήσεις της ΝΔ.

Αλλά κάτι έπρεπε να πει ως «συνδικαλιστής». Και μίλησε - ανάμεσα σε άλλα - από τη μια για αναβάθμιση των Επιθεωρήσεων Εργασίας,ό,τι δηλαδή έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν δεν είναι ούτε ασπιρίνες για την αντιμετώπιση των εργοδοτικών εγκλημάτων κι από την άλλη για Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (σ.σ. ιδιωτικές εταιρείες) που να συμβάλλουν ποιοτικά στην υγεία και την ασφάλεια, δηλαδή θέλει ενίσχυση των επιχειρηματιών που πουλάνε υγιεινή και ασφάλεια! Γι' αυτό και ζήτησε «κοινωνική συνεργασία» για να διασφαλιστεί η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων. Δηλαδή, τα εν δυνάμει θύματα να συνεργαστούν με τους δήμιούς τους.

Κι έπειτα παρεξηγούνται οι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όταν οι ταξικές δυνάμεις τους διαχωρίζουν από τα αντικειμενικά συμφέροντα των εργαζομένων και τους αποκαλούν εργοδοτικούς και κυβερνητικούς.


Κορυφή σελίδας