Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση κοροϊδίας των εργαζομένων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ, επιδόματα και οικονομική κρίση! Βαρέθηκε ο πρόεδρος, του ...«την έδωσε» και πήγε στην Καραϊβική!!!

Οχι, δεν πήγε για διακοπές, ας μην είμαστε κακεντρεχείς. Για το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πήγε. Γιατί από εκεί προσδοκά η ανθρωπότητα τη λύση στα προβλήματα του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης και της παγκόσμιας ειρήνης.

Ας κανονίσουμε λοιπόν - ως έθνος - όταν γυρίσει, πονοκεφαλιασμένος από την ενασχόλησή του με θέματα παγκοσμίου εμβέλειας, να μην τον ταράξουμε με τις συνήθεις γκρίνιες της «ψωροκώσταινας».

Είπαμε, θα αυξηθούν κάπως τα όρια ηλικίας, θα παγώσουν οι μισθοί, θα περικοπούν κάπως και οι δαπάνες για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μην το κάνουμε πια και τόσο μεγάλο θέμα...

Στο κάτω κάτω, σε όλη την Ευρώπη γίνονται αυτά. Εμείς ας μην είμαστε παλιοχαρακτήρες και μουρμουράμε με αυτά που είναι ...αναπόφευκτα και από χρόνια συμφωνημένα.

Οχι τίποτε άλλο, αλλά αν τον ...πρήξουμε πολύ δεν το έχει σε τίποτε να ξαναπάει στην Καραϊβική και να γυρίσει όταν βάλουμε μυαλό (κι έχουν κάνει οι υπουργοί του τη δουλειά τους).

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ χωρίς πυξίδα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια, φαίνεται, θα ήθελε να πει στο «ντιμπέιτ» που πρότεινε, αλλά ...δεν προέκυψε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ελα, όμως, που αν έχει κάτι αυτή η κυβέρνηση είναι ...πυξίδα και προσανατολισμό, και, μάλιστα, πολύ συγκεκριμένο: Την πολιτική του κεφαλαίου, των Βρυξελλών, τις επιδιώξεις της ΕΕ από την αρχή της λειτουργίας της και τις κατευθύνσεις της Λισαβόνας.

Μάλλον, όμως, αυτές οι αναφορές δεν είναι και πολύ ταιριαστές στην ...υπεύθυνη, ώριμη, εναλλακτική και γεμάτη προτάσεις αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, θίγουν την ουσία των πραγμάτων!


Κορυφή σελίδας