Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με την καταστολή...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναδεικνύεται στον πιο εργατικό υπουργό της κυβέρνησης. Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ «καίγεται» για να «προστατεύσει τον πολίτη»...

Ετσι, λοιπόν, μας ανακοίνωσαν χτες νέα μέτρα για τους οικονομικούς μετανάστες, που ...τα έχουν όλα και κυρίως «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Εν ολίγοις, θα τους φακελώνουν, θα τους «ταυτοποιούν», θα τους «δακτυλοσκοπούν», θα τους συλλαμβάνουν στα σύνορα, θα τους επιτηρούν, θα τους απελαύνουν και θα έχουν «μηδενική ανοχή» όπως είπαν. (Σας θυμίζει άραγε κάτι ...υπερατλαντικό η φράση;)

Κάπου μέσα στον όλο χαμό εμπλέκονται και κάτι κοινοτικά κονδύλια επαναπατρισμού που θα διαχειρίζονται, μεταξύ άλλων, και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οπότε καταλαβαίνετε πως έχει και άλλες ...συμφέρουσες πλευρές η υπόθεση.

Επίσης, είπαν πως το Λιμενικό Σώμα θα μεταβληθεί σε «επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες» κι εδώ η «καμπάνα» δε χτυπάει μόνον για τους μετανάστες. Προφανώς, έχουν και τους λιμενεργάτες στο μυαλό τους...

Βλέπετε, οτιδήποτε ...ενοχλητικό για το σύγχρονο ευρωπαϊκό τους παράδεισο πρέπει να πατάσσεται παραδειγματικά με τους κατάλληλους μηχανισμούς.

Αλλωστε, όπως έχουν προλάβει να αποδείξουν μέσα σε 10 μόλις μέρες οι κυβερνώντες (με την επίθεση στους απεργούς της Ζώνης π.χ.) δε διστάζουν να τους χρησιμοποιήσουν.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ προβλήματά του αυτόν τον δύσκολο καιρό. Ε, έχει και η Εκκλησία τα δικά της. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα δήλωσε χτες ο επικεφαλής της υφίσταται πρόβλημα αξιοποίησης της περιουσίας της!

Ναι μεν έχουν έσοδα από τις δραστηριότητές τους, αλλά ...ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτής δεν αξιοποιείται και δε «γεννάει», οπότε χρειάζεται η βοήθεια του κράτους για ...καλύτερες αποδόσεις.


Γρηγοριάδης Κώστας

Υποθέτουμε ότι από όλους τους διεθνούς κύρους οικονομολόγους που προτίθεται να φέρει στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου κάποιος θα βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί και με τα οικονομικά της Εκκλησίας. Υπάρχει «ψωμί» απ' ό,τι φαίνεται...


Κορυφή σελίδας