Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν το θεωρούν εκχώρηση!

Ψήφισμα κατά της εκχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά στην COSCO και της χρήσης αστυνομικής βίας σε βάρος των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος κατέθεσε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι άλλες παρατάξεις δήλωσαν ότι καταδικάζουν τη βία όμως, στο ζήτημα του λιμανιού η ΔΗΚΝΙ (στηρίζεται απ' τη ΝΔ) και η ΠΑΣΚ Γιατρών (στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ) υποστήριξαν ότι δε θεωρούν «εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων» το ξεπούλημά του και ζήτησαν «στρογγυλέματα». Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών υπογράμμισε ότι και τα δύο θέματα αποτελούν έκφραση των αντιλαϊκών προσανατολισμών της νέας κυβέρνησης και ότι το ξεπούλημα του Λιμανιού είναι εκχώρηση. Ετσι η ΔΗΚΝΙ και η ΠΑΣΚ αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν και δεν πέρασε από το ΔΣ.

ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ απέδειξαν ότι έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συνδικαλιστική στήριξη της πολιτικής που εκπορεύεται απ' τις Βρυξέλλες και εφαρμόζουν εναλλάξ τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μιας πολιτικής που υπονομεύει και τα συμφέροντα του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας