Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους

Τι πρέπει να προσέξουμε όσοι βρεθούμε αύριο σαν εκπρόσωποι του Κόμματος στα εκλογικά τμήματα

Eurokinissi

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ που θα βρεθούν σε εκλογικά τμήματα την Κυριακή. Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξει ο εκλογικός αντιπρόσωπος του Κόμματος είναι:

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αξιώνει:

Προσοχή στην ψηφοφορία και στην καταμέτρηση

Επιπλέον, ο εκλογέας πρέπει να εισέρχεται στο παραβάν για να ψηφίσει ακόμη κι όταν δηλώνει ότι δεν το επιθυμεί. Ψηφοφορία εκτός παραβάν σημαίνει παραβίαση της μυστικότητάς της. Στο παραβάν ο εκλογέας μπαίνει μόνος του. Οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι, που θέλουν βοήθεια για να ψηφίσουν, συνοδεύονται στο παραβάν μόνο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και από κανέναν άλλον.

Επίσης πρέπει να ελέγχεται ότι ο εκλογέας ρίχνει στην κάλπη το σωστό φάκελο που έχει πάρει από τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Κάποιος που θα ήθελε να εξασφαλίσει ένα σφραγισμένο και μονογραμμένο φάκελο για να ελέγξει την ψηφοφορία, θα μπορούσε να θυσιάσει μία σίγουρη ψήφο για να μπορέσει να ελέγξει άλλους ψηφοφόρους που αμφιβάλλει αν τελικά θα ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που αυτός επιθυμεί.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κατά τη διάρκεια καταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Ο εκλογικός κομματικός αντιπρόσωπος οφείλει να προσέχει την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και μαχητικός σε προσπάθειες να χαρακτηριστούν άκυρα ψηφοδέλτια του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας