Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέα αντικομμουνιστική επίθεση

Γρηγοριάδης Κώστας

Πληθαίνουν οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις που εξαπολύονται από τον κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό σε διάφορα συνδικάτα, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται καθόλου για τυχαία αλλά για καλά οργανωμένη και μεθοδευμένη επίθεση. Χτες στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ - όπως ακριβώς συνέβη πριν λίγες μέρες στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ - αναπαρήγαγε τις γνωστές αντικομμουνιστικές συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ και, μάλιστα, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι όπως οι κομμουνιστές έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έτσι και αυτός έχει το δικαίωμα να είναι αντικομμουνιστής!

Τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στήριξε και η ΠΑΣΚΕ, καθώς μέλος της στην τοποθέτησή του είπε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Και στις δύο τοποθετήσεις είναι φανερή η προσπάθεια να εξομοιώσουν την πολιτική κριτική - ακόμα και με μορφή «πολεμικής» - απέναντι στο ΚΚΕ με την ωμή συκοφαντία και προβοκάτσια στην οποία καταφεύγουν όλο και πιο συχνά οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι συνδικαλιστικές τους δυνάμεις.

Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων ήταν άμεση και πληρωμένη. Επιβεβαιώνεται ωστόσο για μια ακόμη φορά ότι η ένταση της αντεργατικής επίθεσης συνοδεύεται από ένταση του αντικομμουνισμού με στόχο να χτυπηθεί όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά το ίδιο το εργατικό κίνημα. Να χτυπηθεί η δύναμη που μπαίνει μπροστά στη μάχη για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή των πολιτικών που γεννούν και οξύνουν τα προβλήματά τους. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας την ίδια τους την πείρα. Τα δικά τους συμφέροντα στοχοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και βάζουν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, για να απονευρώσουν και να υποτάξουν το κίνημα, χτυπώντας την ταξική πρωτοπορία του.


Κορυφή σελίδας