Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι... . πρέπει να κάνει η Κομισιόν

Η επιτυχία των αντιασφαλιστικών μέτρων απαιτεί και καλό... συντονισμό συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι πολυεθνικές φρόντισαν για τις ανάλογες οδηγίες...

Η διαμόρφωση ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την υλοποίηση των αντιασφαλιστικών σχεδίων, είναι η ευθύνη με την οποία επιφορτίζουν οι πολυεθνικές την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως καταγράφεται στο κεφάλαιο του μανιφέστου με τίτλο «συστάσεις της ERT στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Το βασικό ζητούμενο για τις πολυεθνικές, είναι η πλήρης «ελευθερία» μετακίνησης εργατικού δυναμικού από τον ένα τόπο στον άλλο, από τη μια χώρα στην άλλη, ανάλογα με το πού κινούνται κάθε φορά τα κεφάλαια, το οποίο εργατικό δυναμικό θα έχει βέβαια μηδαμινά δικαιώματα. Επίσης βασικός στόχος είναι η εκμετάλλευση από το κεφάλαιο των τεράστιων αποθεματικών των ασφαλιστικών οργανισμών, τα οποία απαιτεί να «επενδύονται» στο χρηματιστήριο, αλλά με... διαφάνεια. Παράλληλα, η επιβολή ενιαίου φορολογικού συστήματος σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με νέες απαλλαγές για τις «επενδύσεις» των επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, το ERT... συστήνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση:


ΚΕΙΜΕΝΑ:
Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ


Κορυφή σελίδας