Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΟΝ ΣΟΦΕΘ
Απέσπασαν δεσμεύσεις για σίτιση και στέγαση

Τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μέρα χωρίς φαγητό απέσπασαν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», στη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες στην αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ και στην πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία των εστιατορίων στις εστίες, καθώς έληγε η σύμβαση του εργολάβου στις 21 Μαρτίου και δεν είχε βρεθεί νέος ανάδοχος.

ΑΠΘ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύθηκαν επίσης ότι για τις Δ' Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης, που θα καθυστερήσουν να πάρουν τον εξοπλισμό, θα έρχεται ως προσωρινή λύση φαγητό σε πακέτο για τους φοιτητές. Επίσης ότι θα καταργηθεί το απαράδεκτο χαράτσι που αναγκάζονται να πληρώνουν οι εστιακοί φοιτητές για να πάρουν το δωμάτιό τους με τις εισδοχές στην αρχή της χρονιάς.

Δέσμευση υπήρξε και σε ό,τι αφορά το διαχρονικό αίτημα του ΣΟΦΕΘ για αναβάθμιση και συντήρηση των κτιρίων των Εστιών, καθώς ενημερώθηκαν ότι θα γίνει αντισεισμικός έλεγχος, θα παρθούν μέτρα πυροπροστασίας και έχει δρομολογηθεί η ανακαίνιση των Α', Β' και Γ' κτιρίων των εστιών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στη λογική κόστους - οφέλους που υποβαθμίζει τις σπουδές και τη φοιτητική μέριμνα. «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δεν κρατάμε απλά αυτές τις υποσχέσεις, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους, σπουδές και ζωή όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας