Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ακόμα περιμένουν εκπαιδευτικούς...

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς, οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των συμπτύξεων τμημάτων, των αναγκαστικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών και των άλλων μέτρων που χτυπούν το δικαίωμα στη μόρφωση, αποφέρουν... καρπούς. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση που μοιράστηκε προχτές σε σχολείο της Αττικής για το ότι επετεύχθη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, το «κατόρθωμα» να έχουν οι μισές τάξεις... ολοήμερο τμήμα, αλλά και να λειτουργήσουν κάποιες μέρες τα πρωινά τμήματα μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όπως προβλέπεται για τα σχολεία με «ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα» στα οποία ανήκει.

Ετσι, ενώ ο υπουργός Παιδείας δήλωνε χτες από το βήμα εκδήλωσης για την Ερευνα και την Καινοτομία ότι η κυβέρνηση έκανε βήματα όπως «η καθολική εφαρμογή του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων», οι γονείς του 2ου Δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας ενημερώθηκαν ότι: «...από Δευτέρα 13/1/2014 το πρόγραμμα του σχολείου μας διαμορφώνεται ως εξής:

...Οι Ε' και η Στ' θα σχολάνε και την Τετάρτη στις 2 μ.μ. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή η Α', Β', Γ' και Δ' αποχωρούν 1.15 μ.μ. Η Ε' και Στ' την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σχολάνε 1.15 μ.μ. Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα ολοήμερου για τις τάξεις Α', Β' και Γ'. Στο ολοήμερο μπορούν να παραμένουν και τα αδέλφια των παραπάνω μαθητών που βρίσκονται σε μεγαλύτερες τάξεις.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει έως τις 3.30 μ.μ. και δεν μπορεί κανένας μαθητής να αποχωρήσει νωρίτερα.

Το πρόγραμμα θα διευρυνθεί μόλις το σχολείο στελεχωθεί και με άλλες ειδικότητες».

Με τον ίδιο τρόπο «λειτουργούν» διάφορα σχολεία σε όλη τη χώρα από την αρχή της χρονιάς. Είναι ένα δείγμα μόνο του «νέου» σχολείου που διευρύνεται στη διάρκεια της χρονιάς μέχρι να φτάσει - μπορεί και το Μάη - να λειτουργεί όπως προβλέπεται, που μπορεί να περιμένει τους χορηγούς να το βάψουν και τους γονείς να προσλάβουν εκπαιδευτικούς, που θα κληθεί να «αυτοαξιολογηθεί». Του νέου σχολείου που τόσο στη δομή όσο και στο περιεχόμενό του πρέπει να βρει απέναντι γονείς, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ