Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πραγματοποιείται 25 και 26 του μήνα

Κάλεσμα σε αλλαγή συσχετισμών υπέρ των εργατικών αναγκών καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και με βάση αυτές τι κίνημα χρειάζεται σήμερα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ ) καλεί τους αντιπροσώπους στο 28ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να τη ψηφίσουν για να ενισχύσουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να ενισχύσουν τη γραμμή της ταξικής πάλης. Το Συνέδριο θα γίνει στις 25 και 26 Μάη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη Διακήρυξή της η ΔΑΣ σημειώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων «γιατί το έχουν αφοπλίσει οι αντιλήψεις, οι θεωρίες, οι απόψεις των καπιταλιστών και των κομμάτων τους που μέσα στις γραμμές των εργαζόμενων τις μετέφεραν, τις αναπαρήγαγαν και τις εφάρμοζαν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και συνολικότερα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. (...) Και παράλληλα με αυτόν τον ιδεολογικό αφοπλισμό, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, συνεργάζονται στους τόπους δουλειάς με τους εργοδότες (...).

Με τέτοιες θέσεις και τακτική οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στον ιδεολογικό αφοπλισμό, στον οργανωτικό εκφυλισμό, το κατέστησαν αδύναμο να αντισταθεί - να αντεπιτεθεί.

Το ΕΚΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε την ίδια γραμμή ήττας με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση") μαζί βέβαια και αυτών που σήμερα προσπαθούν να σώσουν τις παλιές σκουριασμένες αντιλήψεις και θέσεις πετώντας ή τροποποιώντας την ταμπέλα της ΠΑΣΚΕ, κρατώντας τις ίδιες θέσεις και με την ταμπέλα του ΕΜΕΙΣ».

Απαιτείται η αλλαγή συσχετισμών

Η ΔΑΣ σημειώνει πως «κριτήριο για το ΠΑΜΕ ήταν και είναι οι ανάγκες των εργαζόμενων, του λαού και όχι τα κέρδη των μεγαλο-εργοδοτών, των πολυεθνικών. Με αυτή τη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε σαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κομμάτι και εμείς του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ)».

Σε άλλο σημείο αναδεικνύει την ανάγκη «να αλλάξουν οι συσχετισμοί να ισχυροποιηθεί η ταξική στάση και γραμμή πάλης σε κάθε όργανο των εργατών και βέβαια στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Για ΕΚΑ στα χέρια των εργατών με γραμμή και περιεχόμενο πάλης τις ανάγκες της εργατικής τάξης της Αθήνας, τότε μπορεί να γίνει ο εφιάλτης των εκμεταλλευτών μας.

Για ΕΚΑ που θα νοιάζεται και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων στα κλαδικά τους συνδικάτα, στη δημιουργία σωματείων σε χώρους δουλειάς ή άλλων μορφών οργάνωσης που είναι πλευρές που θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ενα τέτοιο ΕΚΑ μπορεί να συντονίσει τον αγώνα χώρων δουλειάς και κλάδων ώστε κανείς να μην είναι μόνος (...).

Ολοι εμείς που συγκροτούμε και στηρίζουμε το συνδυασμό της ΔΑΣ , που διεκδικεί και τη δική σου ψήφο, αγωνιζόμαστε για ένα τέτοιο ΕΚΑ».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Η εργατική τάξη, τίποτε δεν πρέπει να περιμένει από τις παρατάξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, των παρατάξεων των κομμάτων της διαχείρισης του απάνθρωπου συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, με όποια σημαία και αν παρουσιάζονται είτε σαν ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ είτε σαν ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι, ΕΜΕΙΣ και άλλα ονόματα, γιατί υιοθετούν τη γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, της ταξικής συνεργασίας, του συμβιβασμού και της υποχώρησης και όχι την ενότητα της εργατικής τάξης με βάση τα ταξικά της συμφέροντα, για την οποία πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις.

Η εργατική τάξη μαχητικά πρέπει να απομονώσει σε κάθε χώρο δουλειάς την παρουσία της φασιστικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τους απογόνους του Χίτλερ και της χούντας. Είναι το φονικό όπλο του καπιταλισμού.

(...) Καλούμε εσένα, που οι εργαζόμενοι σε εξέλεξαν αντιπρόσωπό τους για το συνέδριο του ΕΚΑ, να πάρεις τη δική σου ευθύνη, αυτή που σου αναλογεί, για να συμβάλλεις να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό κίνημα, να συμβάλλεις στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. (...)

Ψηφίστε ΔΑΣ

Ψηφίστε το Συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ