Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λύση υπάρχει

Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι κάλπες ανοίγουν και πρέπει να «υποδεχτούν» την απόφαση του λαού να επιχειρήσει ένα άλμα προς τα μπρος, «φυγής» απ' την αφόρητη πραγματικότητα προς τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Η μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ μπορεί να σηματοδοτήσει το καινούργιο, είναι προϋπόθεση για να συναντηθεί το δίκιο του λαού και η αγανάκτησή του με την αισιοδοξία και τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Η επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα αν την ώρα της κάλπης οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, κάνουν τη σωστή επιλογή. Την επιλογή που στις 7 του Μάη θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τη δυναμική της λαϊκής συμμαχίας, της μόνης ικανής να καταφέρει να αποκρούσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε ο λαός με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ. Επιλογή υπερψήφισης του ΚΚΕ. Του Κόμματος που έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Και έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό στο πλευρό του λαού.

Δεν μπορούν να πουν το ίδιο οι άλλες δυνάμεις. Κανένα «βόλι», κανενός ανθρώπου του μόχθου, δεν πρέπει να «σκοντάψει» στις παραπλανητικές και ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών». Οι ελπίδες που θα «κατατεθούν» σ' αυτές γρήγορα θα εξανεμιστούν, δίνοντας τη θέση τους στην απογοήτευση που είναι εχθρός των αγώνων και της αποτελεσματικότητάς τους. Καμία απ' αυτές δεν ομολογεί στο λαό ότι η κρίση στην ΕΕ θα βαθύνει. Πιο βαθιά η κρίση, μεγαλύτερη ακόμα η επίθεση στους λαούς και τα δικαιώματά τους. Επιτακτικά αναγκαία η επιλογή της χειραφέτησής τους από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού. Τους μονοδρόμους που εν χορώ όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις καλούν το λαό να βαδίσει, γνωρίζοντας ότι είναι πορεία προς τον γκρεμό για τα συμφέροντά του, την ίδια την ύπαρξή του.

Στις μέρες που απομένουν ως την κάλπη τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα βρεθούν όπως πάντα, με μεγαλύτερη επιμονή, μέσα στο λαό, συζητώντας μαζί του, θέτοντας στην κρίση του την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, υπέρ του λαού, του ΚΚΕ. Θα απλώσουμε το χέρι σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, να βαδίσουμε μαζί κόντρα σε εκβιασμούς, κινδυνολογία, κίβδηλα διλήμματα, παραπλανητικές προτάσεις και αυταπάτες. Να κάνουμε μαζί το άλμα προς τα εμπρός. Μπορούμε να τρομοκρατήσουμε όσους τρομοκρατούν γιατί θέλουν το λαό ηττημένο. Μπορούμε να απομονώσουμε όσους τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» μέχρι να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή ψήφο. Λύση υπάρχει και είναι στο χέρι του λαού να γίνει πραγματικότητα. Με ισχυρό ΚΚΕ και συμπόρευση μαζί του στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ