Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο σ. Κυριάκος Πολυχρονίδης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε την περασμένη Πέμπτη η πολιτική κηδεία του σ. Κυριάκου Πολυχρονίδη στο Βερολίνο, με την παρουσία της οικογένειάς του, δεκάδων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, εκπροσώπων τοπικών οργανώσεων Κομμουνιστικών Κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων και μελών της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου.

Στην κηδεία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Πέτρο Μεντή. Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ στάθηκαν τιμητική φρουρά στη σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ σορό του σ. Κυριάκου. Αποχαιρετώντας τον, ο Δημήτρης Αμπατιέλος αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία του ως μαχητή του ΔΣΕ και στελέχους του ΚΚΕ. Μια πορεία ταυτισμένη με την πάλη του Κόμματος της εργατικής τάξης, πάντα συνεπής στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά του κομμουνιστή, την κομματικότητα και την αυταπάρνηση, με τις οποίες έφερε σε πέρας πολλές υπεύθυνες αποστολές. Διαβεβαίωσε ότι το παράδειγμά του θα συντελέσει ώστε νέοι μαχητές να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ιδιαίτερη συγκίνηση στην πολιτική κηδεία προκάλεσε το άκουσμα ενός ποντιακού μοιρολογιού, ενώ η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με τη «Διεθνή».

  • Στη μνήμη του συντρόφου Κυριάκου Πολυχρονίδη, προσφέρουν στο ΚΚΕ ο Στέφανος Λουκάς 50 ευρώ και ο Χρήστος Κολοβός 50 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ