Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σκηνές Φαρ - Ουέστ στην ΕΠΟ

Ο Δ. Μελισσανίδης επιτέθηκε σε υπάλληλο της ΕΠΟ, φίλο του Θωμά Μητρόπουλου, που προσέτρεξε σε βοήθειά του με δύο μπράβους!

Σκηνές... άγριας Δύσης ή αν προτιμάτε.. μεταμεσονύκτιες συμπεριφορές εκτυλίχτηκαν χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, με πρωταγωνιστή τον Δ. Μελισσανίδη. Η απόφαση μετάθεσης των αγώνων κυπέλλου εξόργισε την πλευρά της ΑΕΚ, που υποστηρίζει ότι όλα έγιναν για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι. Χτες λοιπόν ο "τίγρης" πήγε στη Λεωφ. Συγγρού με σκοπό να διαμαρτυρηθεί στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Δε βρήκε κανέναν εκεί και κάποια στιγμή συνάντησε τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή και προσωπικό φίλο του Θωμά Μητρόπουλου, Γ. Μπεθάνη. Μόλις τον αντίκρισε εξεμάνη και αφού του είπε κάποια λογάκια τον χαστούκισε (!). Μάλιστα κατά λάθος "τα σκάγια" πήραν και το δικηγόρο Β. Κοντοβαζαινίτη. Τα "γαλλικά" και οι απειλές Μελισσανίδη προς Μπεθάνη συνεχίστηκαν και σύμφωνα με παρόντες κάποια στιγμή ο "τίγρης" έβαλε στη μέση το χέρι μέσα από το σακάκι (!!)...

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν, προς εκτόνωση, σε διαφορετικούς χώρους. Λίγη ώρα αργότερα στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε ο Θ. Μητρόπουλος συνοδευόμενος από δύο... "καλογυμνασμένους" ...φίλους του, μίλησε με τον Μπεθάνη και αποχώρησε. Το μόνο που είπε ο Θ. Μητρόπουλος ήταν: "Δεν ήρθα ως φίλος του Ολυμπιακού, αλλά ως φίλος 20 χρόνια του Μπεθάνη. Και οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος της ομοσπονδίας είχε ετοιμάσει μήνυση, αλλά ως αργά το βράδυ δεν την είχε καταθέσει. Τα στελέχη της ομοσπονδίας τήρησαν "σιγήν ιχθύος", αλλά ο Μελισσανίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Την Τρίτη θα γίνει έκτακτο ΔΣ που θ' ασχοληθεί με το συμβάν.

Στο μεταξύ λίγο αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε μια ανακοίνωση που πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το κλίμα. Ετσι, ανεξάρτητα αν οι "κιτρινόμαυροι" έχουν δίκιο ή άδικο, η συμπεριφορά και τα λόγια στελεχών τους καθιστούν υπόλογα, για τις συνέπειες, πρόσωπα και εταιρία. Στο κείμενο καταγγέλλεται το ΔΣ στην ΕΠΟ γιατί "χωρίς αποχρώντα λόγο ή ειδική αιτιολογία αγωνιστικού χαρακτήρα", μεταθέτει τους αγώνες κυπέλλου, αφού απλά και μόνο "η σκανδαλώδης αυτή απόφαση θίγει ευθέως τ' αγωνιστικά συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ".

Κατά την "Ενωση" η απόφαση αυτή "συμβάλλει στην αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνοντας έτσι γι' άλλη μια φορά την έλλειψη των αρχών της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των ομάδων από τους διοικούντες". Ακόμα όμως και έτσι να είναι η πραγματικότητα, δε δικαιολογείται η παρακάτω παράγραφος: "Αδυνατούμε πλέον να χαλιναγωγήσουμε τους εξαγριωμένους φιλάθλους μας και καταγγέλλουμε ως ηθικούς αυτουργούς για πιθανές συμπεριφορές αγανακτήσεως από την πλευρά των φιλάθλων μας τους εμπνευστές της σκανδαλώδους αυτής απόφασης"!!!

Η ΕΠΑΕ

Από την πλευρά της η ΕΠΑΕ, διά στόματος του αντιπροέδρου της Βίκτορα Μητρόπουλου, προσπαθεί ν' αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες φέρει για τη μετάθεση. Σ' ανακοίνωση υποστηρίζεται πως η διαφωνία της ήταν να γίνει το κύπελλο Τρίτη ή Πέμπτη. "Αν οι αγώνες διεξάγονταν σύμφωνα με το πρόγραμμα την τετάρτη 27/1 η ΕΠΑΕ δε θα 'χε αντίρρηση. Η μετάθεση έγινε από την ΕΠΟ για να μην διακυβευτεί η σύμβαση των 300 εκατ. δρχ. με την ΕΤ-1".

Ουσιαστικά αναγνωρίζει δίκιο στις διαμαρτυρίες ΑΕΚ "με την προϋπόθεση ότι τα προγράμματα των αγώνων πρέπει να υλοποιούνται, σαφώς προκύπτει ένα εύλογο παράπονο από πλευράς ΑΕΚ", αλλά καταδικάζει τον τρόπο: "Το μόνο που θα πετύχουν ορισμένοι μ' αυτές τις μεθόδους είναι ν' αδικήσουν τον εαυτό τους και την ομάδα τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ